2019. augusztus 17.,
szombat, Jácint napja

7,2 millió szolgálati órát teljesítettek a polgárőrök

2014. december 19., péntek 18:45, frissítve: péntek 19:02

Idén tíz százalékkal több szolgálati időt teljesítettek a polgárőrök – jelentette ki az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a szervezet évzáró ülésén. A civil egyenruhások munkájával a kormány és a rendőrség is elégedett. A rendészeti államtitkár kiemelte: a polgárőrök önkéntes munkájukkal segítik a bűncselekmények felderítését, ezért a közbiztonság fenntartásában nélkülözhetetlenek.

Idén tíz százalékkal több, összesen 7,2 millió szolgálati órát teljesítettek országosan a civil egyenruhások – jelentette be az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az évzáró elnöki ülésen. „Örömmel és megelégedettséggel mondhatom, hogy a polgárőrség rendben működik, a polgárőrség a kormány, a Belügyminisztérium és a rendőrség stratégiai partnere. A kormány és a Belügyminisztérium kiemelt támogatása és partnersége nagyon komoly motivációs erőt adott minden egyes polgárőrnek, ezek a támogatások döntően hozzájárultak a polgárőrségnek a sikereihez” – közölte Túrós András.

A kormány és a rendőrség együtt összesen több mint 1,2 milliárd forinttal, valamint 650 kerékpárral, több mint 184 gépkocsival és a lovas állomány bővítésével támogatta a szövetséget ebben az évben. A Földművelésügyi Minisztériummal pedig együttműködési megállapodást kötöttek azért, hogy a polgárőrök ezentúl a természeti károk megelőzésében is részt vegyenek. „Az önök tevékenysége nélkülözhetetlen a közbiztonság kialakításában. A magyar társadalomban az emberek rájöttek, hogy nem elegendőek azok a szervezetek, amit a védelemre létrehoztak, ehhez a polgárok együttműködése is szükséges, ez egyre nagyobb mértékben igaz, és önök ennek az élharcosai” – fogalmazott Tasnádi László rendészeti államtitkár.

A rendőrség a jövőben is számít a polgárőrök segítségére. „Szeretném kérni önöket, hogy 2015-ben is segítsék a munkánkat, lesz feladat bőven, az illegális migráció jelenlegi helyzete, a külterületek biztonsága, a rossz szándékú emberek magatartása, hogy összefogjanak velünk közös szolgálatban biztosítsák a kisebb és nagyobb közösségek közbiztonság iránti vágyát” – mondta Halmosi Zsolt országos főkapitány-helyettes.

Az országban 65 ezer polgárőr teljesít szolgálatot önkéntes alapon, a munkájukért nem kapnak pénzt.

Forrás: Hír TV