2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

5 millió 596 ezer a beoltott, 161 az új fertőzött, nincs újabb elhunyt

A hétvégi összesített adatok. A beoltottak száma 5 596 543 fő, közülük 5 374 864 fő már a második oltását is megkapta. 161 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 262 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 30 020 fő.

  • 5 millió 596 ezer a beoltott, 161 az új fertőzött, nincs újabb elhunyt

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 745 848 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 33 394 főre csökkent. 55 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarország a teljes átoltottságot tekintve továbbra is az elsők között van az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk az egyik legbiztonságosabb ország.

Az új, agresszív delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Az Operatív Törzs a megelőzés érdekében Európában elsőként lehetővé teszi a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től. Továbbá a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni a háziorvosok, orvostanhallgatók segítségével. Az oltás beadása megtörténhet a háziorvosi rendelőben vagy az idős otthonában is.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Koronavirus.gov.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!