2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A Sajdik 03:00

Belföld

4800 segélyhívás, 2700 beavatkozás, 438 épületkár a hétvégi szélvihar miatt

A hétvégi szélvihar miatt közel ötezer bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, miután sokan csak ma jelezték a bajt. A tűzoltók segítségére több mint 2700 helyszínen volt szükség. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője számolt be a részletekről.

  • 4800 segélyhívás, 2700 beavatkozás, 438 épületkár a hétvégi szélvihar miatt

Az egész országban tombolt szombaton a viharos erejű szél - amiről a közösségi médiában megdöbbentő képeket, videókat töltöttek fel.

A Fonyód környékén mért 120 km/órás szél hatalmas hullámokat korbácsolt a Balaton vizén.

De még a fociba is belefújt: szombaton a Paks, Kecskemét Nb-1-es meccsen egy viharos széllökés szögletre fújta a paksi kapus kirúgását.

Az erős szél sok helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, kerítésekre, házakra, autókra dőltek, a tűzoltóknak ez adta a legtöbb munkát, országszerte több mint 290 lakóépületben keletkezett kár.

De nem csak a hétvégén fordult ki magából az időjárás. Januárban 120 éves csapadékrekord dőlt meg.

Az országos középhőmérséklet januárban megközelítette a 4 Celsius fokot, ami azért átlagosan -1 alatt szokott lenni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!