2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

4000 hajléktalant ért el a belügyminisztérium programja

Mintegy 4000 embert ért el a belügyminisztérium hajléktalanok közfoglalkoztatását célzó programja. A szociális ügyekért felelős államtitkár elmondta: a kezdeményezés célja, hogy ezeket az embereket a munka segítségével visszavezessék a munkaerőpiacra.

  • 4000 hajléktalant ért el a belügyminisztérium programja

Munkaruhájuk átvételével kezdték a napot ezek emberek a Budapest Esély Nonprofitnál. A hajléktalanok közfoglalkoztatási programjának célja, hogy a hátrányos helyzetben élők visszakerülhessenek a munka világába. A 8. kerületi önkormányzat által indított Budapest Esély segítségével az elmúlt 3 évben mintegy ezerkétszáz fedél nélküli találhatott magának munkát. 

Ezek közül a hajléktalanok közül olyan 20-22 százalék az az arány, akik az elsődleges munkaerőpiacon találtak munkát, ez, ugye ismerve a belügyminisztérium országos számait, ez nagyjából kétszerese az országos átlagnak

- mondta Pilisi Károly, a Budapest Esély Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A hajléktalanok ellátása és a munkaerőpiacra visszavezetése egy rendkívül nehéz műfaj - így kommentálta az elért eredményeket a szociális ügyekért felelős államtitkár. Fülöp Attila leszögezte: a cél azonban az, hogy ezek az emberek ne ragadjanak meg az ellátórendszerben. 

A belügyminisztérium által a hajléktalanok számára kitalált közfoglalkoztatási program az elmúlt öt évben mintegy 4 ezer embert ért el, és majdnem 7 milliárd forintot költött erre a magyar kormány és pontosan az volt a célja, hogy azokat az alapokat megteremtsük, akik átmenetileg a hajlékukat vesztették, vissza tudjanak kapaszkodni az életbe

- fogalmazott Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára.

Fülöp Attila hozzátette: a kormány a 2020-as évre is biztosítja költségvetésében a hajléktalanok közfoglalkoztatását célzó program működését.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!