2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

4000 hajléktalant ért el a belügyminisztérium programja

2019. szeptember 17., kedd 13:27

Mintegy 4000 embert ért el a belügyminisztérium hajléktalanok közfoglalkoztatását célzó programja. A szociális ügyekért felelős államtitkár elmondta: a kezdeményezés célja, hogy ezeket az embereket a munka segítségével visszavezessék a munkaerőpiacra.

Munkaruhájuk átvételével kezdték a napot ezek emberek a Budapest Esély Nonprofitnál. A hajléktalanok közfoglalkoztatási programjának célja, hogy a hátrányos helyzetben élők visszakerülhessenek a munka világába. A 8. kerületi önkormányzat által indított Budapest Esély segítségével az elmúlt 3 évben mintegy ezerkétszáz fedél nélküli találhatott magának munkát. 

Ezek közül a hajléktalanok közül olyan 20-22 százalék az az arány, akik az elsődleges munkaerőpiacon találtak munkát, ez, ugye ismerve a belügyminisztérium országos számait, ez nagyjából kétszerese az országos átlagnak

- mondta Pilisi Károly, a Budapest Esély Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A hajléktalanok ellátása és a munkaerőpiacra visszavezetése egy rendkívül nehéz műfaj - így kommentálta az elért eredményeket a szociális ügyekért felelős államtitkár. Fülöp Attila leszögezte: a cél azonban az, hogy ezek az emberek ne ragadjanak meg az ellátórendszerben. 

A belügyminisztérium által a hajléktalanok számára kitalált közfoglalkoztatási program az elmúlt öt évben mintegy 4 ezer embert ért el, és majdnem 7 milliárd forintot költött erre a magyar kormány és pontosan az volt a célja, hogy azokat az alapokat megteremtsük, akik átmenetileg a hajlékukat vesztették, vissza tudjanak kapaszkodni az életbe

- fogalmazott Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára.

Fülöp Attila hozzátette: a kormány a 2020-as évre is biztosítja költségvetésében a hajléktalanok közfoglalkoztatását célzó program működését.

HírTV