2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

305 centiméteres vízmagasságot is mérhetnek majd a Lajtán + videó

Nem lesz rekord vízállás a Lajtán - erre számítanak a vízügyi szakemberek. Eddig a legmagasabb szint 315 centiméter volt. Ettől most várhatóan 10 centiméterrel el fog maradi a tetőzés. Ennek ellenére a szakemberek mellett 200 civil is részt vesz a védekezésben.

  • 305 centiméteres vízmagasságot is mérhetnek majd a Lajtán + videó

Civil önkéntesek segítik a vízügyesek és a katasztrófavédelem munkáját Mosonmagyaróváron.

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó dandártábornoka szerint minden erőforrás rendelkezésre áll ahhoz, hogy ne keljen elrendelni kitelepítést.

A mostani előrejelzések szerint azonban nem lesz történelmi vízállás a Lajtán. A tetőzést szeptember 18-ra várják a szakemberek. 

A Lajta valaha volt legmagasabb vízállását 1965. június 9-én mérték. A folyó akkor elérte a 315 centiméteres magasságot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!