2020. május 30.,
szombat, Janka, Zsanett napja

30 ezer doboz gyümölcslevet adományoztak a Dél-Pesti Centrumkórháznak

Hír TV

2020. április 9., csütörtök 18:15

Sorban állnak a magánemberek, illetve a hazai és multinacionális cégek, hogy segítséget nyújthassanak a járvány-helyzetben - mondta az önkéntességet és adományokat koordináló akció-csoportok vezetője. Révész Máriusz hozzátette: az egészségügyi dolgozók teljesítménye emberfeletti, a részükre érkező felajánlások pedig örömet okoznak nekik amellett, hogy a kormány biztosítja a munkájukhoz szükséges forrásokat.

Harmincezer doboznyi gyümölcslevet adományt kapott a Dél-Pesti Centrumkórház. A gyártó ügyvezetője elmondta: a cég életében a társadalmi felelősségvállalás kiemelt szerepet játszik.

Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi helyzet nagyon fontos és kiemelt együttműködést, összefogást igényel.

A Dél-Pesti Centrumkórház igazgatója elmondta: az intézetben dolgozó csapatot nagyon összekovácsolta az elmúlt pár hét.

"Azt gondolom, hogy mindenki nagyon lelkiismeretesen és erején felül küzd azért, hogy a betegeket minél jobban elláthassuk és meggyógyíthassuk."

- mondta Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója.

Az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője hangsúlyozta: a magyarok hajlamosak rossz véleménnyel lenni önmagukról, azonban a vész idején az egész ország megmozdul a közös ügyért.

"Megmozdultak az egyéni emberek, megmozdultak a hazai cégek, megmozdultak a multinacionális cégek, és mindenki próbál lehetőségeihez mérten segíteni. Bár a kormány minden pénzügyi feltételt biztosít az egészségügyi dolgozóknak, ugyanakkor emberfeletti munkát végeznek és azt kell mondjam, hogy a neheze hátra van."

- jegyezte meg Révész Máriusz, az adományozást koordináló akciócsoport vezetője.

Hozzátette: sorban állnak az emberek a felajánlásaikkal a karitatív szervezetek ajtajai előtt. Mint fogalmazott: volt olyan helyszín, ahol plusz tehermozgató eszköz beszerzésére volt szükség, hogy az adományokat mozgathassák.

Hír TV