2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

29 millió felhasználó fiókjához fértek hozzá

  • 29 millió felhasználó fiókjához fértek hozzá

Huszonkilenc millió felhasználó fiókjához fértek hozzá a Facebookot ért eddigi legsúlyosabb hekkertámadásban – közölte a közösségi fórumot működtető kaliforniai vállalat pénteken.

A Facebook két hete jelentette be, hogy adathalász támadás érte felhasználóit. A vállalat eredetileg abból indult ki, hogy mintegy ötven millió felhasználóját érinthette a hekkertámadás.

A Facebook pénteken arról tájékoztatott, hogy a hackerek 15 millió felhasználó nevéhez és elérhetőségéhez, így telefonszámához vagy e-mailjéhez fértek hozzá attól függően, hogy profiljukon milyen információkat tároltak.

További 14 millió felhasználónak az előbbi információkon felül a profiljukon tárolt más személyes adataihoz is hozzáférhettek. A bűnözők ennél a személyi körnél megszerezhették egyebek között a születési dátumokat, a munkahelyre és tanulmányokra, valamint vallásra vonatkozó adatokat, kideríthették, hogy a felhasználók milyen számítástechnikai eszközöket használnak, mely oldalakat követnek, legutóbb milyen kereséseket végeztek, illetve honnan jelentkeztek be a közösségi oldalra.

A hekkerek ezen felül másik 400 ezer felhasználó bejegyzéseit, valamint ismerőseinek listáját is megtekinthették.

A közösségi oldal szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatot indított, de arra kérte a vállalatot, ne hozza nyilvánosságra arra vonatkozó feltételezéseit, hogy ki állhat a hekkertámadás mögött.

Biztonsági intézkedésként a Facebook újraindított 90 millió felhasználói fiókot, kiléptetve az érintett felhasználókat.

A kibertámadás roppant kényes időben érte a Facebookot, amely nemrég a Cambridge Analytica adatbotrány miatt került reflektorfénybe. A brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég közel 90 millió Facebook-felhasználó adatainak feldolgozásával igyekezett képet alkotni a választók politikai beállítottságáról, és ennek alapján személyre szabott üzenetekkel próbálta meg befolyásolni őket tudtuk nélkül például a brexit-kampány idején és az amerikai elnökválasztáskor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!