2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

28. Sérült Gyermekek Napja

Nyitrai Zsolt elmondta: a kabinet célkitűzése az, hogy a fogyatékossággal élő emberek az oktatásban és a munkaerőpiacon, valamint a társadalmi eseményeken ugyanúgy részt tudjanak venni, mint az ép emberek.

  • 28. Sérült Gyermekek Napja

Koncertekkel és foglalkozásokkal várják az érdeklődőket az állatkerben a 28. Sérült Gyerekek Napján.

A magyar kormány a „Semmit rólunk, nélkülünk!” kampányon keresztül támogatja a fogyatékkal élőket. Az erre fordított támogatás az elmúlt 8 évben csaknem duplájára nőtt - hangsúlyozta Nyitrai Zsolt. 

„2010-hez képest, amikor is 522 millió forint volt ezen szervezetek költségvetési támogatása, 2019-re ez a költségvetési támogatás 1,1 milliárd forintra nőtt. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű honfitársaink ugyanúgy részt tudjanak venni a munkaerőpiacon, mint az ép honfitársaink. Míg 2011-ben 18 százalékuk dolgozott, elmondható, hogy 2019-re ez a szám már 41%-ra emelkedett.”

Nyitrai Zsolt hozzátette: a magyar kormány segítségével húsz önálló életviteli centrumot alakítanak ki, amelyek több mint 1200 fogyatékkal élő ember életét segítik és könnyítik meg.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!