2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

260 francia áldozata van az iszlamista terrorhullámnak

Európában Franciaországot sújtja a leginkább az iszlamista terror. 2015 óta több mint kétszázhatvanan haltak meg az észak-afrikai és közel-keleti származású dzshadisták által elkövetett támadásokban.

  • 260 francia áldozata van az iszlamista terrorhullámnak

Ezt üvöltötte az Iszlám Állam két algériai származású terroristája 2015 január 7-én Párizsban a Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztősége előtt, ahol 12 embert mészárolták le, amiért a lap Mohamedet ábrázoló karikatúrákat jelentetett meg. Társuk, egy Maliból származó férfi pedig egy zsidó élelmiszerboltban lövöldözött. Ő 5 embert gyilkot meg.

Ugyanabban az évben Lyonban egy férfit fejeztek le, az Amszterdamból Párizsba tartó gyorsvonaton pedig egy marokkói terrorista akart vérfürdőt rendezni, de az utasok időben lefegyverezték.

A legátfogóbb akciót 2015 novemberében hajtották végre. Párizs 6 pontján egyszerre lendültek támadásba az iszlamista gyilkosok. A legnagyobb vérfürdőt a Bataclan színházban rendezték, összesen 130-an haltak meg az észak-afrikai és közel keleti terroristák által elkövetett merényletekben.

2016 július 14-én, a franciák nemzeti ünnepén következett be az újabb tömeggyilkosság. A tunéziai terrorista kamionjával hajtott bele a nizzai parti sétányon összegyűlt tömegbe. 86 embert ölt meg és 458-at megsebesített.

Megszaporodtak a késes támadások is. Egy normandiai kisvárosban egy katolikus templomot támadtak meg, ahol halálra késeltek egy papot. Carcassone és Treb településeken 4, a strasbourgi karácsonyi vásáron 5 embert késeltek halálra. 2019-ben egy muszlim rendőr támadt késsel kollégáira, akik közül 4-et halálra sebzett.

Idén a Charlie Hebdo újraközölte a Mohamed karikatúrákat, egy férfi emiatt húsvágó bárddal támad a lap volt szerkesztőségi épületének közelében tartózkodókra.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!