2020. június 6.,
szombat, Norbert, Cintia napja

25 év fegyházbüntetés vérfertőzésért

2019. április 23., kedd 15:38

Jogerősen 25 év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki csaknem tíz évig folyatott szexuális viszonyt saját lányával. A kapcsolatból két gyermek is született, a másodikat azonban meggyilkolták.

A.Béla, elsőrendű vádlott az utolsó szó jogán úgy nyilatkozott:

szexuális dolgokban benne voltam, de más bűncselekményben nem

 

Lánya, Alexandra 2011-ben egy kislányt hozott a világra, akit apa nélkül anyakönyveztek. Béla saját lányának apja, egyben nagyapja lett. A vérfertőző kapcsolat Szandra anyjának tudtával tovább folytatódott, így a lánya 2016-ban ismét várandós lett. A szülők a gyermeket már nem akarták megtartani, rettegtek a lebukástól. Alexandrát megfenyegették, hogy megölik, ha bármit elárul.

Úgy buktak le, hogy két nappal a szülés után Szandra rosszul lett, kórházba került. Mivel tagadta, hogy gyermeket hozott a világra, az intézet hivatalból feljelentést tett. Az ügyben indított nyomozás után pedig tavaly októberben Bélát, élettársát Hajnit és lányukat Alexandrát is bűnösnek találta az elsőfokon eljáró Miskolci Törvényszék. A férfit 25 évre, bűnsegédként elítélt élettársát 20 évre ítélték, a szexre kényszerített lányuk a csecsemőgyilkosságban való részvétel miatt két évet kapott, de azt is csak felfüggesztve. A Debreceni Ítélőtábla valamelyest módosította az elsőfokú ítéletet, de a korábban kiszabott ítéleteket változatlanul hagyta.

 

Béla és felesége, Hajni hét gyermeke közül öten állami gondozásba kerültek, Alexandra új életet kezdett. Összeköltözött és gyereket szült a másodunokatestvérének.

Hír TV