2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Mágnás Miska

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

200 millió forintnyi áramot loptak el – 10 évet is kaphatnak

Akár 10 év börtönbüntetést is kaphat az a két volt villanyszerelő, akik összesen 200 millió forint értékben loptak áramot cégek és magánszemélyek számára. A villanyórák visszapörgetéséért esetenként 200 ezer forintot kaptak, a csütörtökön kezdődött perben a fogyasztók is a vádlottak padjára kerültek.

A Kecskeméti Törvényszéken elkezdődött annak a 15 vádlottnak a büntetőügye, akiket áramlopással vádol az ügyészség. A villanyórákat manipulálók bűnsegédként, a jogosulatlanul fogyasztók tettesként ültek a vádlottak padján.

– A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja a 15 vádlottat – fogalmazott a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője. A vádlottak közül 3-an bűnsegédként, 12-en pedig tettesként követték el a vádirat szerinti bűncselekményeket a főügyészség álláspontja szerint – közölte Gyuri Csilla.

Az első- és másodrendű vádlottak korábban villanyszerelőkként dolgoztak a Démásznál, szakképzettségüket kihasználva csaknem 200 millió forint értékű villamos energiát loptak 4 cégnek és 6 magánszemélynek, még 2006 nyara előtt.

– A vádlottak a vádirat megállapítása szerint különböző, összesen 10 fogyasztási helyről szabálytalanul vételezték az áramot, az órákat visszapörgették, és így nem a valós mennyiség került megállapításra – mondta Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság sajtószóvivője.

A villanyórák visszapörgetéséért alkalmanként 200 000 forintot kértek az egykori villanyszerelők – a lopásért akár 10 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar -  Jelnyelven is lehet rendelni + videó

Radar - Jelnyelven is lehet rendelni + videó

A Városliget 1910-ben alapított étterme mára ikonikus hellyé vált és legendás a vendégszeretetéről hiszen a hátrányos helyzetű csoportoknak is kiemelt figyelmet szentelnek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!