2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

1848 önkéntes vitte az 1848 méter hosszú magyar zászló

Egy 1848 méter hosszú magyar nemzeti zászlót vitt végig 1848 önkéntes a budapesti Andrássy úton a magyar zászló és címer napja alkalmából. A zászlóvivők a Hősök terére érve egy élő kokárdát formáltak meg, majd ünnepi műsorral zárták az eseményt.

  • 1848 önkéntes vitte az 1848 méter hosszú magyar zászló

Különleges módon ünnepelték a magyar zászló és címer napját a fővárosban. 1848 önkéntes 1848 méter hosszú szakaszon menetelt végig egy 1848 méteres magyar nemzeti zászlóval. A rendezvény célja, hogy a magyar zászló napja az egész nemzetet összefogó ünneppé váljon.

„Egy évben egyszer érdemes kinyilvánítani azt, hogy mi továbbra is nemzetként gondolunk önmagunkra, és nemzetként szeretnénk élni, és azzal, hogy a saját zászlónkat végigvisszük az Andrássy úton, ezt deklaráljuk is” – mondta Szilágyi Ákos, szervező.

A zászlóvivők a többi között magánszemélyek, civilszervezetek, hagyományőrzők, hazai és határon túli magyar közösségek, akik megtisztelőnek érezték, hogy a magyarság egyik nemzeti jelképét vihetik.

„Igaz magyar emberek vagyunk, és ha mi nem teszünk a hazánkért, a lobogóért, más nem fog tenni érte” – mondta egy civil zászlóvivő.

 
1848 méter hosszú zászlót visznek résztvevők a fővárosi Andrássy úton 2019. március 16-án.
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
 

 
„Nagyon felemelő érzés, hogy vihetjük a zászlót, és azért tartom fontosnak, mert nyilván magyar vagyok, tehát azt hiszem, hogy aki magyar érzelmű ember, ha komolyan gondolja ezt a magyarságot, akkor az belelátja” – mondta Kovács Mihály.

A három színű magyar nemzeti lobogó 1848. április 11-én vált Magyarország hivatalos állami jelképévé. Március 16-át pedig 2014-ben nyilvánította az Országgyűlés a magyar zászló és címer napjává.

A menet a Hősök terére érkezett, ahol a zászlóvivők egy élő kokárdaként fogták körbe a teret, majd ünnepi műsorral zárták a rendezvényt.

Kihirdették a pályázat nyerteseit

A magyar zászló és címer napján díjakat adtak át a Várkert Bazárban, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által a Kárpát-medence és a diaszpóra magyar diákjai számára hirdetett rajz- és esszépályázat nyerteseinek. Az idei közel háromezer pályázó a magyar zászló és címer témakör mellett a Rákóczi emlékévhez kapcsolódóan az „Istennel a hazáért és a szabadságért” témakörében nyújthatták be az alkotásaikat. A pályázat 5 éve indult, ezalatt az idő alatt húszezer pályaművet értékelt a zsűri.

„Ha ezt a számot egyenletesen viszonyítjuk az időhöz, akkor elmondhatjuk, hogy az elmúlt 5 év minden órájában, a Kárpát-medencében, vagy valahol a nagyvilágban, egy magyar gyermek vagy fiatal a papír fölé hajolt, mélyebben vagy halványabban, de mindenképpen átszellemülten hasította a vonalakat néha néha a nyelvével is követve a ceruza vagy az ecset lendületét. Tette mindezt úgy, hogy közben nemzeti jelképeink a magyar címer és zászló, vagy történelmi nagyjaink, mint Mátyás vagy Rákóczi járt a fejükben” – fogalmazott Szász Jenó, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!