2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:00

Belföld

157 millió forint büntetést szabtak ki a fakereskedelem ellenőrzésekor

Háromezer köbméter illegálisan kitermelt faanyagot foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal erdészeti szakemberei az elmúlt három évben. Ezek az ellenőrzések hozzájárulnak az erdők védelméhez és ezen keresztül a környezet védelméhez. Az elkobzott fatermékeket a Nébih osztja el a rászorultak között.

  • 157 millió forint büntetést szabtak ki a fakereskedelem ellenőrzésekor

2015 óta látja el a faanyag-kereskedelmi lánc ellenőrzését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A szervezet az illegális fakitermelés megakadályozás érdekében az egész ország területén vizsgálja a faanyagú termékek nyomon követhetőségét, mennyiségi, minőségi és fajtabeli azonosságát.

Az illegális fakivágás nemcsak nemzeti kincsünket, erdeinket rongálja, de komoly ökológiai és gazdasági károkat is okoz, éppen ezért az erdők és az erdei fatermékeket használó vásárlók védelme érdekében az ellenőrzés tapasztalatai alapján a jogalkotó 2017-ben kiegészítette a nemzeti szabályozást, ezzel új eszközöket kaptunk a hatékonyabb fellépéshez

- fogalmazott Zsigó Róbert, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

Az ellenőrzések során mintegy háromezer köbméter illegálisan kitermelt faanyagot foglaltak le a Nébih szakemberei. A szervezet elnökhelyettese kiemelte: az uniós és a hazai jog is engedi az elkobzott fatermékek elosztását a szociálisan rászorultak között.

Tizenháromezer mázsa kerül majd ingyenes átadással kiosztásra a hasznos cél érdekében, a kiosztást 10 telephelyen végzik az országban, és a mai nappal ebben a pillanatban már elérhető a Nébih honlapján az az alkalmazás, ahol bárki meg tuja nézni, hogy melyik telephelyen, milyen minőségű, milyen típusú fa igényelhető és pályázható

- mondta A Nébih elnökhelyettese, Helik Ferenc. 

Egy-egy pályázó évente legfeljebb három millió forint nyilvántartási értékű, de legfeljebb 120 köbméter mennyiségű tűzifát kaphat ingyenesen.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!