2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

12 futókör épülhet félig állami, félig önkormányzati finanszírozásban

Tizenkét futópálya épülhet az ország tizenegy városában annak a szakmai programnak a keretében, amelyet szerdán jelentett be Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

  • 12 futókör épülhet félig állami, félig önkormányzati finanszírozásban

Amint Révész Máriusz a szerdai sajtótájékoztatón ismertette, az összesen 900 millió forintos program fele-fele arányban állami, illetve önkormányzati forrásból valósul meg. A szakmai segítséget és iránymutatást a március végén megalakult Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) biztosította.

A futópályák rekortán borításúak, egyenként legalább egy kilométer hosszúak lesznek, és további feltétel volt az is, hogy főutakat nem keresztezhetnek.

"Ezekkel a futópályákkal kapcsolatban az a célunk, hogy minél többen tudjanak rendszeresen, kulturált körülmények között, biztonságosan futni" - fűzte hozzá a kormánybiztos, aki a jövő évi költségvetés terhére szeretné újabb három pályával bővíteni a programot.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, Budapesten két pálya is épülhet, az egyik a kőbányai Sportligetben, a másik Békásmegyeren. Ezen kívül Baja, Esztergom, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Pápa, Szeged, Székesfehérvár és Szolnok lakosai is futhatnak majd az új futópályákon, méghozzá díjmentesen.

A sajtótájékoztatón szóba került az is, hogy az ország legnagyobb szabadidősport-eseményszervezői létrehozták saját szervezetüket, a SZEOSZ-t, melynek célja egyrészt a szervezők hatékony érdekképviselete, a szabadidősport-események színvonalának emelése, illetve az amatőr sportolók szélesebb körű tájékoztatása a rendezvényekről.

Péter Attila, a Kaposvári Szabadidő Egyesület és egyben a SZEOSZ elnökének tájékoztatása szerint a szövetséget 27 alapító tag hozta létre, s mivel céljuk a bázis növelése, ezért várják a további, csatlakozni szándékozó szervezetek jelentkezését. Kiemelte: a szövetség alapító tagjai tavaly összesen több mint 80 rendezvényt szerveztek, és majdnem 240 ezer szabadidő-sportolót mozgattak meg.

A szövetségnek bármely magyarországi székhelyű, szabadidősport-események szervezésével foglalkozó jogi személy a tagja lehet, amely az egyesület honlapján benyújtja csatlakozási kérelmét, és megfizeti az alapszabályban meghatározott, résztvevői létszámoktól függő éves tagdíjat. Alapkövetelmény, hogy a szervezet legalább kétéves szabadidősport-eseményszervezői gyakorlattal rendelkezzen.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!