2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Kiss Róbert: Megszűnnek a horvátországi utazási korlátozások

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján Müller Cecília és Kiss Róbert számolt be a legfrissebb hírekről.

  • Kiss Róbert: Megszűnnek a horvátországi utazási korlátozások

 

Kiss Róbert, rendőr alezredes ahogy fogalmazott a határforgalom ellenőrzés Magyarország valamennyi belső schangeni határán megszűnt. Mint mondta, a rendőrség innentől az ellenőrzést Magyarországon belül hajtja végre. Horvátországból is beléphetnek hatósági házi karantén ellenőrzése nélkül az állampolgárok – tette hozzá.

Ma 797 fő használja aktívan a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését, a karanténok száma ma 8805 – ismertette.

Ezt követően Müller Cecília elmondta, tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, ezzel 4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége. Ezzel 551 főre emelkedett az elhunytak száma a járvány kezdete óta, 2355-en pedig már meggyógyultak – számolt be a tisztifőorvos. Örömteli hírnek nevezte, hogy az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, ma 1121 főt tartanak nyilván. Jelenleg 344 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

A százezer főre vonatkoztatott adatokban nincs jelentős változás. A 4027 fő pozitív eset 41 főt jelent százezer lakosra vetítve. Az elhunytak aránya 5 fő százezer lakosra vetítve. Müller Cecília részletesen ismertette, hogy megyénként hányan hunytak el, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében senki sem halt meg koronavírusban.

Akiknek nyaralójuk van, és most nyitják, első lépésként a víztelenített rendszer feltöltését, és a vízkőtlenítést végezzék el. Ha nem volt víztelenítve a rendszer, akkor a vizet melegítsük 60 fok felé, hogy a legionella baktériumok is elpusztuljanak.

Müller Cecília arra is kitért, a nyaralókban mindenképp érdemes nedves tisztítást végezni és szellőztetni, azonban ne csináljunk huzatot, mert az felkavarja a penészgombákat és a port, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki.

A takarókat, asztalterítőket mindenképp mossuk ki – javasolta. Felújításnál a szerves oldószerekre kell figyelni, mert ezekből veszélyes anyagok párologhatnak ki: érdemes a szabadban elvégezni a munkálatokat – tette hozzá.

Teljes sajtótájékoztató: 

 

 Hír TV/ Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!