2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

106 késszúrással végezte ki terhes exfeleségét

Legkorábban 40 év múlva szabadulhat a börtönből az az állatorvos, aki megölte volt feleségét Pécsett. A Pécsi Törvényszék ítélete nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A 42 éves állatorvos 2013 tavaszán támadta meg volt feleségét és a nő élettársát az egyik pécsi társasház folyosóján. Nem tudta feldolgozni a válást, a férfi többször is megpróbálta helyrehozni a kapcsolatot. Az állapotos asszonyt 106 késszúrással megölte, a nő élettársát pedig megsebesítette. Az ügyész tényleges életfogytiglant kért rá.

– A büntetés célja a társadalom védelme érdekében annak megelőzése, hogy az elkövető akár más bűncselekményt kövessen el, csak e rendkívül súlyos, a legsúlyosabb büntetés alkalmazásával érhető el – mondta Orosz Péter, a Baranya Megyei Főügyészség ügyésze.

Az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék nem tartotta indokoltnak a legsúlyosabb büntetés kiszabását. Életfogytig tartó fegyházra ítélte ugyan, de a vádlott 40 év múlva feltételesen szabadulhat.

– Torokszorító, hogy valaki minden komoly előzmény nélkül reggel szokás szerint felkel, összekészülődik, mint minden hétköznap, elindul a munkába, kilép az ajtón és 20 perc múlva már a bűnügyi helyszínelők fényképezik azt, ami megmaradt belőle. Ilyen brutális, értelmetlen és érthetetlen tettre az igazságszolgáltatásnak egyetlen válasza lehet. Kirívóan súlyos büntetés – fogalmazott Antal Gábor, a Pécsi Törvényszék tanácsvezető bírója.


Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, ezért az ügy másodfokon a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!