2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Belföld

106 késszúrással ölt az állatorvos

A Pécsi Törvényszéken megkezdődött annak a 42 éves állatorvosnak a pere, aki tavaly 106 késszúrással megölte volt feleségét, a nő új barátját pedig megsebesítette. Az ügyészség a férfit előre kitervelten részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel és fegyverrel elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal vádolja.

A vádlott tavaly májusban egy lakótelepi ház folyosóján támadta meg volt feleségét és a nő új élettársát. Két évvel korábban váltak el, s a vádlott ebbe nem nyugodott bele, megpróbálta helyrehozni a kapcsolatukat. Miután ez nem sikerült, késekkel és gázpisztollyal felszerelkezve a lakásukhoz ment. Először a nő új élettársát sebesítette meg, majd a volt feleségét úgy összeszurkálta, hogy a helyszínen életét vesztette. „A sértett 106 késszúrást szenvedett el. […] Halálát a többszörös szúrt sebzés miatti vérvesztés okozta. A sértett korai állapotú terhes volt” – fogalmazott Orosz Péter, a Baranya Megyei Főügyészség ügyésze.

A vádlott elmenekült a helyszínről, a rendőrség még aznap este elfogta a lakásán. Megpróbált ellenállni, gázpisztolyával rá akart lőni a rendőrökre, ám a fegyver nem sült el.

N. Tamás a bíróságon nem tett vallomást, de a bíró kérdéseire hajlandó volt válaszolni.

– Elismeri-e a bűnösségét, nem, vagy netán csak részben?
– Részben elismerem, mert több pontban nem így történtek a dolgok.
– Mely részben ismeri el és mely részben nem?
– Az egészben vannak olyan részletek, amelyek nem felelnek meg a történteknek.
– Ez a bűnösségét érinti?
– Igen.

A tárgyalás tanúk és szakértők meghallgatásával kedden folytatódik. Elsőfokú ítélet nyár elején várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!