A Zsuzsi asztala kiemelt célja bemutatni a magyar agrárium működését, valamint közelebb hozni egymáshoz a termelőket és azokat, akiknek készülnek ezek az élelmiszerek és egyéb termékek. Az már a műsor első évadában is látható volt, hogy a nézőket érdekli, hogyan dolgoznak a magyar kistermelők, a gazdák, hogyan működnek a gazdaságok, a családi vállalkozások és hogyan kerül az asztalra akár egy házi sajt, akár egy finom bor, befőtt vagy méz.
„Az első évaddal a stáb bebizonyította, hogy egy „agrárműsor” lehet egyszerre informatív, érdekes és izgalmas, és a nézőket érdekli, hogyan kerül az asztalukra egy-egy kedvenc termékük. A forgatásokat ott folytatjuk, ahol korábban abbahagytuk, a tavaszi és nyári munkák után most betekintést kapunk az őszi, akár már télbe nyúló folyamatokba”
– árulta el a műsorvezető György-Horváth Zsuzsa, aki maga is a magyar termékek szerelmese, így testhezálló számára a Zsuzsi asztala című műsor.
„Más lesz az új széria, mint amit tavasszal és nyáron forgattunk, de nem lesz kevésbé érdekes, sőt! Ez az időszak a betakarításoké, kiemelt szerepet kap majd a szüret, a gyümölcsök és zöldségek feldolgozása. Szeretnénk megmutatni a pálinkafőzés vagy a csokikészítés rejtelmeit is. A tervek szerint megyünk majd forgatni őszi fesztiválokra és különböző jelentős vidéki eseményekre, így nagyon színes, sokrétű tartalomra számíthatnak a nézőink. A lineáris program mellett további, a tévében nem látható tartalmakkal is jelentkezünk majd a műsor social media felületein. Az egyes adásokról és a benne szereplő gazdákról pedig további háttérinformációkat, exkluzív beszámolókat olvashat a közönség kiemelt médiapartnerünk, a Szabad föld felületein.”- mondta el Vobeczky Zoltán a HírTV vezető szerkesztője.
Zsuzsi asztala – október 7-től minden szombat délelőtt 11 órától a HírTV képernyőjén!