2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

VB 2022

Távozik a dél-koreaiak kapitánya

Paulo Bento, a dél-koreai válogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy távozik a posztjáról, miután csapata 4-1-re kikapott Brazíliától a katari labdarúgó-világbajnokság hétfő esti nyolcaddöntőjében. A portugál szakember ugyanakkor azt mondta, mindenképpen felállt volna a kispadról.

  • Távozik a dél-koreaiak kapitánya

Hétfő este fölényes győzelmet aratott Brazília Dél-Korea ellen a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Már a hetedik percben előnybe került a sárga mezes Brazília, ugyanis Raphina átadásából Vinicius remekül lőtt a dél-koreai kapuba. Az ázsiaiak szenvedései pedig néhány perccel később tovább folytatódtak, ugyanis a dél-koreai tizenhatoson belül Richarlison volt szemfüles és a sokat váró Jung labdáját a brazil csatár elpöckölte, a koreai játékos pedig így az ő lábát, Turpin játékvezető azonnal büntetőt ítélt. A tizenegyest a visszatérő Neymar értékesítette. 2-0. A 29. percben aztán meglőtték a brazilok a meccs legszebb gólját. Richarlison dekázott a koreai tizenhatos előterében, majd Thiago Silvával játszott össze és remekül fejezte be az akciót. 3-0. Hét perccel később pedig már 4-0 állt az eredményjelzőn. Egy újabb tetszetős akció végén Paqueta is beköszönt Vinicius átadása után. A 76. percben aztán még szépített Paik egy remek átlövésből, a brazilok végül 4-1-re nyertek.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Bento a nyolcaddöntőt követő sajtótájékoztatón fontos bejelentést tett: a portugál szakember négy év után lemond a szövetségi kapitányi posztról. Hozzáfűzte, döntését nem a kiesés miatt hozta meg.

– Éppen most közöltem a játékosokkal és a szövetség elnökével a döntésemet, amelyet még szeptemberben meghoztam. Büszke vagyok, hogy több mint négy éven át a dél-koreai válogatott kapitánya lehettem, köszönöm mindenkinek a közös élményeket. Most egy kis pihenőre van szükségem, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő

– fogalmazott Bento, aki nem az első tréner, akinek a vb-n ért véget karrierje egy fontos szakasza, Belgium kiesése után Roberto Martínez is bejelentette a távozását.

Borítókép: Reuters

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Messi újabb rangsor élén

Messi újabb rangsor élén

Lionel Messi immár egyedül vezeti azt a ranglistát, amelyet a válogatottban a világ- és kontinensbajnokságokon szerzett gólok összmennyisége alapján tart nyilván a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!