2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

VB 2022

Itt az év meccse

A világbajnokság döntőjében Argentína Franciaország ellen léphet pályára. A torna előtt is esélyesként számon tartott csapatokban egy fiatal szupersztár, Kylian Mbappé, és minden idők egyik legjobb labdarúgója, a veterán Lionel Messi mérkőzhet majd meg egymással a trófeáért.

  • Itt az év meccse

A meccs előtt azonban a franciáknak nem csak a tét jelentette stresszel, de egy vírusos fertőzéssel is meg kellett küzdeniük, ami miatt többek közt Rabiot, Coman és Varane is nehézségekkel szembesült.

A csapat orvosai pedig kiválóan végezték a munkájukat, ugyanis - a hírek szerint - a megbetegedett játékosok vasárnapra már mind játékra készen állhatnak.

 

A francia csapattal kapcsolatban napvilágot látott ez a fotó is, amin az látható, hogy a játékosok szülei milyen állampolgársággal rendelkeznek. Míg Mbappé és Tchouameni is kameruni felmenőkkel rendelkeznek, addig francia édesapja és édesanyja egyedül Rabiotnak van a képen látható játékosok közül.

Eközben az argentinoknál egyedül Papu Gomeznek kérdéses a játéka, a dél-amerikai élcsapat várhatóan a legerősebb felállásával készülhet a meccsre. Ennek ellenére az esélyesebbnek a szakértők és a fogadóirodák is a franciákat tartják - mégha csak egy hajszálnyival is.

Az argentinokkal szemben a rasszizmus vádja is felmerült! 

A Washington Postban megjelent cikk azért támadta a dél-amerikaikat, amiért egyetlen fekete játékost sem neveztek a válogatottba.

A cikket azonban azóta kénytelenek voltak korrigálni: Argentínában ugyanis a lakosság 85 százaléka fehér, míg a fekete bőrűek olyan kevesen vannak, hogy arányuk az egy százalékot sem éri el.

Az előző fordulóban, az elődöntők során a franciák Marokkót, míg az argentinok a horvátokat ejtették ki. A két vesztesnek szombaton nyílt esély a vigasztalódásra a bronzmeccsen - egy fordulatos találkozót követően végül a horvátok lettek a vb első érmesei, akik az előző tornán is dobogós helyen végeztek, akkor ezüstérmesként.

A mérkőzést világszerte várhatóan több milliárdan izgulhatják majd végig a tévé képernyői előtt. 

Borítókép: GettyImages

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Messi újabb rangsor élén

Messi újabb rangsor élén

Lionel Messi immár egyedül vezeti azt a ranglistát, amelyet a válogatottban a világ- és kontinensbajnokságokon szerzett gólok összmennyisége alapján tart nyilván a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!