2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

VB 2022

Horvátország a bronzérmes, Marokkó lemaradt a dobogóról

A horvát válogatott megszerezte a bronzérmet a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a harmadik helyért lejátszott szombati helyosztón 2-1-re legyőzte a marokkói együttest.

  • Horvátország a bronzérmes, Marokkó lemaradt a dobogóról

Az előző vb-n ezüstérmes Horvátország a hatodik vb-részvétele alkalmával harmadszor végzett dobogón, 1998-ban szintén bronzérmet nyert.

Marokkónak meg kellett elégednie azzal, hogy az afrikai csapatok közül elsőként került négy közé, ott viszont két vereséggel zárt.

A katari torna utolsó meccsére vasárnap kerül sor, a döntőben a címvédő Franciaország ellenfele Argentína lesz.

Bronzmérkőzés:

Horvátország-Marokkó 2-1 (2-1)

------------------------------

al-Rajjan, Halifa Stadion, 44 137 néző, v.: Abdulrahman al-Dzsasszim (katari)

gólszerzők: Gvardiol (7.), Orsic (42.), illetve Dari (9.)

sárga lap: Unahi (69.), Amallah (84.)

Horvátország:

-------------

Dominik Livakovic - Josip Stanisic, Josip Sutalo, Josko Gvardiol, Ivan Perisic - Luka Modric, Mateo Kovacic - Lovro Majer (Mario Pasalic, 66.), Andrej Kramaric (Nikola Vlasic, 61.), Miraslav Orsic (Kristijan Jakic, 95.) - Marko Livaja (Bruno Petkovic, 66.)

Marokkó:

--------

Jásszina Bono - Asráf Hakimi, Dzsáváf el Jamik (Szelim Amallah, 66.), Asráf Dari (Badr Benun, 64.), Jahja Attiát-allah - Szofjan Amrabát - Hakim Zijecs, Bilal El Hánnusz (Azzedin Unahi, 56.), Abdelhamid Szabíri (Iliász Csair, a szünetben), Szofján Bufál (Anassz Zaruri, 64.) - Juszef En-Neszjiri

I. félidő:

----------

7. perc: a marokkói térfél közepén elvégzett horvát szabadrúgásnál Modric még átlépte a labdát, amit így végül Majer emelt az ellenfél tizenhatosán belülre. Ott a figura szerint Perisic mozgott keresztbe, majd csúsztatott maga mögé középre, az üresen érkező Gvardiol pedig a 11-es pont környékéről csukafejessel, védhetetlenül küldte a labdát a kapu jobb felső részébe (1-0).

9. perc: Zijecs ívelt szabadrúgásból a horvát tizenhatosra, ott Majer fején kapott gellert a labda, amely saját kapuja felé pörgött. A védőtársak a kapusra vártak, Livakovic azonban bizonytalanul és tétován hagyta el a gólvonalat, a szemfüles Dari viszont ott termett, és négy lépésről a kapuba fejelt (1-1).

42. perc: már elhalni látszott egy ígéretes horvát akció, a labda azonban a tizenhatos bal sarkától nem messze, a büntetőterületen belül helyezkedő Orsic elé került, aki átívelte Bonót. A labda nagy ívet írt le, majd a kapufáról pattant a kapuba (2-1).

Nyíltsisakos, bátor játékkal kezdett mindkét fél, majd a gyors gólváltás után Marokkó szokásos taktikája szerint visszazárt a térfelére és átadta a kezdeményezést ellenfelének. A horvátok éltek is ezzel, lehetőségeket is kidolgoztak, köszönhetően annak, hogy a marokkói védelem a korábbiakhoz képest több kockázatot vállalt fel és többet is hibázott. A 30. perc után azonban az afrikai együttes erőre kapott, átvette az irányítást, és helyzetekig is eljutott. Gólt mégis az európai csapat szerzett annak ellenére, hogy a mérkőzésnek ebben a szakaszában javarészt védekezni kényszerült.

A szünet után a hátrányban lévő Marokkó megpróbált támadni, de akciói rendre fennakadtak a fegyelmezett horvátokon. A kreativitás mellett az erő és a lendület is hiányzott az afrikai csapatból, így az európai ellenfél rutinosan, valamint izgalmaktól mentesen őrizte előnyét. A félidő közepén töredezetté vált a játék, mindkét csapatból volt olyan játékos, aki a földre leülve jelezte, hogy számára ennyi volt a vb, cserét kér. A végjátékban Marokkó lelkiismeretesen indult újfent rohamra, de gólhelyzetet akkor sem tudott kialakítani, bár a lefújás előtti pillanatokban egy felívelés után En-Neszjiri centikkel fejelt a léc fölé.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Messi újabb rangsor élén

Messi újabb rangsor élén

Lionel Messi immár egyedül vezeti azt a ranglistát, amelyet a válogatottban a világ- és kontinensbajnokságokon szerzett gólok összmennyisége alapján tart nyilván a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!