2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

VB 2022

Japánnak nem sikerült történelmet írnia, ezúttal is büntetők után búcsúzott

Büntetőrúgásokkal jutott a legjobb nyolc közé Horvátország a labdarúgó-világbajnokságon Japán ellen. Az ázsiaiak Maeda révén az első félidő végén megszerezték a vezetést, amire Perisic az 55. percben válaszolt. Mivel 1-1 után újabb gól már nem született, a továbbjutásról a tizenegyesek döntöttek, itt pedig a japánok háromszor is hibáztak, miközben a horvátok négyből három büntetőt berúgtak.

  • Japánnak nem sikerült történelmet írnia, ezúttal is büntetők után búcsúzott

Míg a japán válogatott győzelemmel, addig a csoportkört veretlenül záró horvátok döntetlennel hangoltak az egyenes kieséses szakaszra. Zlatko Dalic szövetségi kapitány két helyen változtatott kezdőcsapatán, a Kanada ellen csereként beállva két gólt szerző Andrej Kramaric először kezdett a vb-n, a túloldalon viszont az alapemberek változatlanok voltak.

Az Origo beszámolója szerint bátran kezdte a meccset Japán, amely már a harmadik percben helyzetbe került: egy jobb oldalról betekert labdát Tanigucsi Sogo csúsztatott hat méterről kapu mellé. Ezt követően a horvátok átvették az irányítást, de hiába volt többet a labda Modricéknál, nehezen tudtak eljutni az ellenfél kapujáig, miközben a kontratámadásokra berendezkedett ázsiaiak sokkal veszélyesebben futballoznak.

A komolyabb helyzetekre az első félidő hajrájáig kellett várni. A 41. percben a kék mezes Japán részéről Endo passzolt jó ütemben Kamadához, aki visszahúzta a labdát, majd az öt és feles sarkáról végül fölé lőtte azt.

Nem sokkal később viszont már ünnepelhettek az ázsiaiak. Egy jobb oldali szögletet után a lecsorgó labdát Maeda vágta az üresen tátongó kapuba, így a félidőben 1-0-ra vezetett Japán.

Egy tudatos szögletvariáció után az egyik horvát védőről Maeda Daizen elé pattant a labda, aki öt méterről a kapuba lőtt.

Az első félidőben mindkét együttes háromszor lőtt kapura és egyszer találta el a kapu felületét.

A fordulást követően rákapcsoltak a horvátok. Az 55. percben Lovren ívelt középre egy szabadrúgást, amelyre Perisic érkezett, aki bő 11 méterről a bal alsóba fejelt.

A folytatásban felélénkült a találkozó és mindkét oldalon komoly védéseket mutattak be a kapusok, de végül 120 perc is kevés volt a döntésre.

A tizenegyespárbaj során azonban hamar hátrányba került Japán, amely az első két körben, majd a negyedikben is hibázott. Pasalic viszont nem rontott, így 3-1-re a horvátok nyerték a büntetőpárbajt és ők jutottak be a negyeddöntőbe.

Japánnak tehát nem sikerült történelmet írnia, ezúttal is büntetők után búcsúzott a legjobb 16 között, akárcsak 2010-ben Paraguay ellen, míg Horvátország a vártnál nehezebben, de negyeddöntőbe jutott, ahol majd a Brazília-Dél-Korea mérkőzés győztesével találkozik pénteken.

Borítókép: Reuters

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Messi újabb rangsor élén

Messi újabb rangsor élén

Lionel Messi immár egyedül vezeti azt a ranglistát, amelyet a válogatottban a világ- és kontinensbajnokságokon szerzett gólok összmennyisége alapján tart nyilván a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!