2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Publi Cafe

Publi Cafe: Totális csőd az amerikai demokráciaexport

Teljes amerikai kudarc Afganisztánban, ellenzéki szerencsétlenkedések és bulizások. Egyebek között ezekről a témákról is beszélgetett Rákay Philip és Kohán Mátyás Trombitás Kristóffal.

  • Publi Cafe: Totális csőd az amerikai demokráciaexport

Mint az ismert a tálib felkelők mintegy másfél hét alatt átvették az uralmat Afganisztán felett, ezért pedig felelőssé lehet tenni Nyugatot. Hihetetlen módon alábecsülték a tálibokat és a szövetséges afgánokat is. Ordítóan látszik, hogy az USA-nak csak a saját érdekei számítanak és legyen szó bármilyen országról, az biztos, hogy romhalmazként hagyja ott. Washington jön a demokráciaexporttal Ázsiától Dél-Amerikáig, majd kiszipolyoz és tönkretesz mindent. Példaként említhetjük az arab tavaszt is, aminek mi lett a vége? Mindenki sokkal rosszabbul él.

Kohán Mátyás, a Mandiner újságírója rámutatott, az amerikai külpolitikai gondolkodás a legkevésbé sem cizellált, belbiztonsági szempontok szerint működik és a legkevésbé sem törődik azzal, hogy egy országot, hogy kell összerakni és egy másik állam kultúrája miként működik. 

Rákay Philip szerint folyamatosan azt látni az Egyesült Államok részéről az ideológiai mázzal leöntött jóemberkedés és gyarmatosítás zajlik hol a gázért, hol az olajért vagy egyéb területekért.

Az Egyesült Államok mindig eljátssza a világ csendőrét és egy másik népet, egy oly távoli kultúrát is át akar kísérni azon a zebrán a másik oldalra ahová egyébként senki nem akar átmenni

– tette hozzá a kommunikációs és médiaszakember.

Teljes adás: 

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!