2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954.

Következik:

Napindító 04:00

Publi Cafe

Publi Cafe: Szájer József - Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat

A jobboldalon van következménye annak, ha az ember védhetetlen hibát követ el, míg a baloldal kizárólag kettős mércével mér. Ezt a kettős mércét láthattuk Demeter Szilárd esetében is, aki csak egyetlen alkalommal élt azzal a fogalomkészlettel, amivel a progresszió 30 éve folyamatosan és azonnal a torkának estek. A műsorban továbbá szó volt arról is, hol tart most a lengyel és a magyar kormány vétóharca és az újabb, kárpátaljai magyarok ellen irányuló ukrán agresszióról is. A műsor vendégei Kiszelly Zoltán és Vágvölgyi Gergely voltak.

  • Publi Cafe: Szájer József - Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat

Kezdjük is Szájer Józseffel, tudjuk mindannyian mi történt, a kijárási tilalom ellenére Szájer József részt vett egy házibuliban, amit egyébként a brüsszeli szabályok szerint meg sem tarthattak volna. Egyre több információ, félinformáció kiderül, de ezekkel felesleges is foglalkozunk, hiszen a tény az megkérdőjelezhetetlen, hogy vétett a szabályok ellen Szájer József, még pedig igen komolyan, de azért rögtön az ember fejében felmerül a gondolat, amivel a felvezetésemet is kezdtem, hogy a jobboldalon azt láthatjuk, hogy ha valaki komolyan vét a szabályok ellen, ha olyan hibákat követ el, amik a politikai oldala számára vállalhatatlanok, akkor kiáll a pástra és azt mondja, hogy „ gyerekek ezt nagyon elszúrtam, bocsánatot kérek és visszalépek” , még a baloldalon azért, legalábbis az én meglátásom szerint, gyakorlatilag mindig azt látjuk, hogy a sajátjaikat igyekeznek kimosni és a sajátjaik nem igen szeretik vállalni a felelősséget (…) Mit szóltok ehhez az egészhez? – vezette fel az első témát Trombitás Kristóf, műsorvezető.

Talán van fejlődés abban is, hogy kellő időben vállalta a hiba elkövetője a hibát és nem várt vele még hosszú napokat, ami kínos lehet az egész politikai közösségnek, de ettől függetlenül fájó, de ki kell mondani, hogy ez valóban egy nagyon komoly hiba volt, vállalhatatlan, ezt nem szabadott volna és az a minimum természetesen, hogy bocsánatot kér – helyesen meg is tette – a saját családjától elsősorban, utána saját kollégáitól és azoktól az emberektől, akik a saját politikai közössége tagjaiként tekintettek rá, akik akár szavazatukkal segítették az elmúlt 30 év akármelyik választásán (…) Én ki merem mondani, kínos ez a helyzet, de úgy van valahogy, ahogy mondod Kristóf, hogy amikor az ember hibázik, akkor kell legyen akkora ereje, emberi méltósága és kell legyen gerince, ki kell állni a kamerák elé és azonnal azt mondani, hogy hibáztam, visszavonulok, hátrébb lépek (…)  

 -   mondta Vágvölgyi Gergely.

Az emberi gyarlóság példáját látjuk, politikusként szerintem fontos mindenkinek tudni, hogy lehet, hogy több hatalma van, lehet, hogy többet engedhet meg magának azt gondolja, de igazából a felelősség is nagy, most Magyarország csatában áll, a szabadságunkért harcolunk, a brüsszeli föderációs tervek meg a sorosi örökjáradék-kötvények terve ellen és ebben a helyzetben a támadási felületet csökkenteni kell, nem növelni. Nekem egyébként Mao elvtárs egyik mondása jutott eszembe, hogy „virágozzék ezer virág – és ez úgy folytatódik, hogy - majd mi eldöntjük, hogy melyiket vágjuk vissza. Valakik úgy döntöttek Brüsszelben, hogy pont most fedezik fel ezt a klubbot, feltehetőleg nem ezt volt az első szeánsz és pont most kellett rányitni az ajtót erre a társaságra, ez azt jelenti, hogy pont most döntöttek úgy, hogy vissza kell vágni ezt a virágot. Én egyébként kíváncsi lennék, hogy melyik diplomaták voltak még ott, hiszen azt mondták, hogy több diplomata is volt...

-   furcsa mód erről nem tudunk semmit – tette hozzá Trombitás Kristóf.

Nem is a nevükre vagyok kíváncsi, hanem, hogy melyik országokból jöttek ezek a diplomaták és kik voltak még ott, ugye, hogy a brüsszeli rendőrség kiszivárogtatta azt, hogy egy lemondott EP-képviselő volt ott, akiről vissza tudtak következtetni, vajon miért nem szivárogtatták ki legalább azoknak az országoknak a nevét, ahonnan ezek a diplomaták érkeztek (…)

- mondta Kiszelly Zoltán.

A teljes adás: 

Hír TV

További epizódok

Publi Cafe: Az egész ellenzéki előválasztás egy kabaré

Publi Cafe: Az egész ellenzéki előválasztás egy kabaré

A Publi Cafe vendégei Ferencz Orsolya és Kohán Mátyás voltak. 2021. szeptember 09.
Publi Cafe: Nyilvánvalóan nem Karácsony Gergely irányít

Publi Cafe: Nyilvánvalóan nem Karácsony Gergely irányít

M. Kovács Róbert műsorvezető vendégei a Publi Caféban Rákay Philip és Kiszelly Zoltán voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!