2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Publi Cafe

Publi Cafe: Sem lenyelni, sem kiköpni nem tud bennünket Brüsszel

A Hír TV rendkívüli magazinműsorában, a Publi Cafeban Trombitás Kristóf többek között arra igyekezett választ találni vendégeivel, Lentulai Krisztiánnal, a Karc FM főszerkesztő-helyettesével, G. Fodor Gáborral, a Századvég Alapítvány elnökével és Vágvölgyi Gergellyel, a vasarnap.hu főszerkesztőjével, hogy mi értelme volt a mai Európai Parlamenti vitának, amelyen Varga Judit igazságügyi miniszter nem képviselhette hazánkat.

  • Publi Cafe: Sem lenyelni, sem kiköpni nem tud bennünket Brüsszel

Trombitás Kristóf a műsor legelején felidézte, hogy csütörtök délelőtt vitáztak Magyarországról az Európai Parlament plenáris ülésén, ahol Varga Judit igazságügyi miniszter nem szólalhatott fel. Nagy meglepetések nem történtek az ülésen, ahol Vera Jurova elmondta, hogy a bizottság továbbra sem tervez kötelezettségszegési eljárást indítani hazánk ellen, ezzel lényegében beismerte, hogy a mai vita egy „kutyakomédia” volt, semmi egyéb. Ugyanakkor Jourová, az Európai Bizottság alelnöke belebegtette azt, hogy a következő költségvetési ciklusban uniós támogatások megvonása járhat, amennyiben meg nem nevezett demokratikus és jogszabályi elvek sérülnek. Mi értelme volt így ennek a vitának – tette fel a kérdést a műsorvezető a stúdióban jelenlévő vendégeinek.

G. Fodor Gábor emlékeztett arra, hogy mikor a koronavírus-törvény készülőben volt, akkor az ellenzék felhatalmozási törvényként emlegette minden platformon. Ez az elnevezés pedig cseppet sem ártatlan kifejezés, hiszen 1933-ból származik, és azt sugallja, hogy párhuzam van az akkori és a mostani események között, Orbán pedig egyenlő Hitlerrel. A mai esemény célja az volt, hogy ezt megerősítsék, és újra elbábozzák a saját játékukat – mondta el a politológus. G. Fodor szerint a nemzetközi közvéleménynek szólt ez a történet, amely mögött hatalmi motívumok is vannak, hiszen mindenki tudja mi zajlik Brüsszelben, és hogy Soros Györgynek milyen szerepe van ott.

Ha nekifeszülünk Sorosnak vagy Brüsszelnek, mindig érkezik egy jogállami támadás

– hangsúlyozta a szakértő.  

Lentulai Krisztián arra hívta fel a figyelmet, hogy Vera Jourová kapcsán fennáll egy skrizofén helyzet. Mert az egyik nap még simogatja a magyar kabinetet, míg másnap már úgy kel fel, hogy rá kell lépni a lábukra. A Karc FM főszerkesztő-helyettese kitért arra, hogy

mostanra valószínűleg az Európai Unió is belátta, hogy a járvánnyal komolyan kezdeni kellene valamit, mert lassan már a magyarok újabb és újabb betámadására felsőbb szinteken is csak legyintenek. Magyarországot sem lenyelni, sem kiköpni nem tudják

– húzta alá Lentulai.

Vágvölgyi Gergely az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogy ebben a régióban egy olyan gazdasági potenciál alakul ki, amelyet bent kellene tartani az unióban. A vasarnap.hu főszerkesztője emlékeztetett arra is, hogy még

ellenzéki magyar képviselő is felhánytorgatta azt a vitában, hogy az úgy zajlik, hogy a vádlott nincs jelen, ez pedig ellentmond a sokat emlegetett jogállamiság és a demokrácia elveivel.

A műsor további részében szóba került még az, hogy az Európai Bíróság szerint jogellenes Röszkén a menedékkérők őrizetben tartása, és nem kerülhették meg a nagy érdeklődésre számot tartó magyarországi lazítások témakörét sem.

Teljes adás:

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!