2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Publi Cafe: Mintha a normalitás és a tisztesség hiányozna az ellenzéki oldalból

Hír TV

2020. március 19., csütörtök 21:55

Elindult a Hír TV rendkívüli magazinműsora, Trombitás Kristóffal. A hetente jelentkező Publi Cafe a koronavírus következtében kialakult helyzetben politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. Az első adás vendégei Bayer Zsolt publicista és G. Fodor Gábor politológus voltak.

Trombitás Kristóf első témaként az ellenzéki sajtó viselkedését vetette fel vendégeinek megtárgyalásra. A műsorvezető emlékeztett arra, hogy a baloldali médiaorgánumok folyamatosan bagatellizálják a kormány intézkedéseit, és „mindenhez is értenek”, legyen az virológia vagy infektológia. De kitért a folyamatos rémhírkeltésre és arra is, hogy az ellenzéki pártok politikai haszonszerzésre igyekeznek felhasználni a kialakult rendkívüli helyzetet.

Bayer Zsolt arról a képről beszélt, amely a koronavírus-járvány által egyik leginkább sújtott tartományban készült. A felvételen katonai teherautók láthatók, amelyek a halottakat egy másik krematóriumba szállítják el elhamvasztani, mivel az adott városban működő intézménynek nincs elég kapacitása. Ezt a fotót Salvini is megosztotta a közösségi oldalán, és szívbe markolónak nevezte a jelenetet. A publicista ezzel kapcsolatban megjegyezte,

hogyha Magyarországon történne hasonló akkor Gyurcsány Ferenc és ellenzéki politikus társai még egy ilyen felvétel alatt is képesek lennének neki menni a kormánynak.

G. Fodor Gábor a jelenlegi helyzetet egy háborúhoz hasonlította, és elmondta, hogy nem is tudja mit kell ilyenkor tenni. A politológus szerint mindenki érzi a zsigereiben, hogy a hétköznapi élet normái most felfüggesztődnek, és még nagyobb fegyelemre, józanság és higgadtságra van szükség.

G. Fodor egyetértett abban Bayer Zsolttal, hogy úgy tűnik,

mintha normalitás és a tisztesség hiányozna az ellenoldali sajtóból és politikusokból. A lapok címlapjai és a portálok szalagcímei sokszor azt az érzést keltik, mintha szurkolnának a vírusnak

– tette hozzá.

A műsorban arra is igyekeztek választ találni, hogy miért is viselkednek agresszívan és arrogánsan az ellenzéki újságírók az operatív törzs sajtótájékoztatóin, de a migráció és a vírus terjedése közötti kapcsolat, a határok lezárásának kérdése, valamint a magyar kormány aktuális intézkedései is terítékre kerültek.

Teljes adás:

Hír TV

x
Rendkívüli hír