2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Publi Cafe

Publi Cafe: Mindenki vegyen rá egy embert az oltásra!

Adásunkban többek között szó volt azokról a bejelentésekről, melyekről Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság műsorában, Tarlós István korábbi főpolgármester kritikai megjegyzéseiről a budapesti városvezetés munkáját illetően, illetve arról, hogy ezúttal Újhelyi Istvánnak sikerült kamuképpel illusztrálnia a magyar egészségügy miatt érzett aggodalmát. A Publi Cafe vendégei Kacsoh Dániel, a Mandiner belpolitikai rovatvezetője, valamint Kohán Mátyás, a Mandiner újságírója. Műsorvezető: Lentulai Krisztián.

  • Publi Cafe: Mindenki vegyen rá egy embert az oltásra!

Mindenki vegyen rá legalább egy, eddig be nem oltott embert a családjában, a munkahelyén arra, hogy kérje a koronavírus elleni védőoltást, ötszáz beoltottból ugyanis egy fertőződik meg és a betegség lefolyása nála is enyhébb, mint az oltatlanoknál - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kacsoh Dániel szerint, ha most az ellenzéki politikusok is megfogadnák a kormányfő tanácsát, akkor zárójelbe tudnák tenni a korábbi szkepticizmusukat. Az újságíró úgy látja, hogy az oltás ügye kardinális kérdés lesz a következő hetekben, hiszen itt a negyedik hullám küszöbe és csak a vakcina adhat védettséget a koronavírus és mutációi ellen.

Kohán Mátyás arra emlékeztetett, miként is működik az oltásellenes propaganda, ami szerinte egy borzalmasan hazug eszköz, aminek alapvetően nem kellene hinni.

Lehet az embernek ezer oka, hogy ne oltassa be magát, de az oltásokkal kapcsolatos propaganda ne legyen egy közülük 

– mondta. 

Az újságíró ezen kívül nagyon helyesnek nevezte, hogy a miniszterelnök és a Miniszterelnökséget vezető miniszter is bejelentette, hogy az oltottak számára ősszel érdemi korlátozások nem lesznek.

Kacsoh Dániel arra számít egyébként, hogy az ellenzék a jövő évi választásokig folyamatosan úgy fog viselkedni, hogy minden megnyilvánulása szöges ellentéte lesz a kormányzat kommunikációjával és cselekvési tervével.

Az oltásokkal kapcsolatban talán kicsit visszafogottabbak lesznek, mint a keleti vakcinák esetében (…) de alapvetően az a protest álláspont, hogy azt mondjuk, ami ellenkezik a kormányzattal, az meg fog maradni, sőt a kampány alatt erősödni fog

– tette hozzá.

Teljes adás:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!