2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Publi Cafe

Publi Cafe: Az Index a trehányságát emelte ranggá az újságírásban

Szivárványkoalíciók vihar előtt, Gyurcsány vagyona, kampány az európai nemzeti kisebbségek jogaiért és nem csituló őrület Amerikában. Többek között ezeket a témákat járta körbe Trombitás Kristóf műsorvezető vendégeivel Lentulai Krisztiánnal és Kiszelly Zoltánnal a Hír TV Publi Cafe című műsorában.

A műsor első témája előtt Apáti Bence legújabb video bejegyzését is lejátszották. A vlogban az Index körüli műbalhé legújabb történéseit járta körbe a Magyar Nemzet főmunkatársa, a Hír TV műsorainak visszatérő vendége és házigazdája, kihegyezve arra, hogy olyan hangok is szárnyra keltek, amelyek a főszerkesztő, Dull Szabolcs lemondását követelik.

Lentulai Krisztián arra hívta fel a figyelmet, hogy elindult egy érdekes folyamat az ellenzéki oldalon, el kezdték marni egymást az ottani szereplők. A Karc FM főszerkesztő-helyettese elmondta, hogy komoly munkatársi mozgásokra számít az Index esetében, és hosszú idő lesz az, mire a megújult arculattal elő tudnak majd rukkolni, és kíváncsi arra, hogy a távozók melyik ellenzéki médiumba fognak beejtőernyőzni.

Kiszelly Zoltán politológus az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogy ő nem ejtőernyőzésre, hanem fúzióra számít, mivel a piac ennyi ellenzéki médiumot nem képes eltartani. A politológus arra is kitért, hogy bár a baloldal és a hozzájuk tartozó sajtóorgánumok előszeretettel propagandistázzák a kormányközeli médiumokat, ők sem különbek, hiszen mikor Simicska köreihez tartoztak, ők ráadásul egy oligarchát szolgáltak ki.

Kiszelly szerint

az Index most azért került ebbe a furcsa helyzetbe, mert nem képes kilépni abból a modellből, amelyben 20 éve működik, és nem tud egy olyan ernyőszervezetté válni, amibe különböző szerzők és orgánumok küldhetnek be tartalmakat

– hangsúlyozta.

Lentulai Krisztián mindehhez azt fűzte hozzá, hogy az Index a trehányságot emelte ranggá az újságíráson belül, igaz ez a helyesírásra, a stilisztikára vagy az utánajárás nélkül kidobott tartalmakra is. Az olvasóik velük együtt nőttek fel, így szocializálódtak, és ezeket a minőséginek nem mondható tartalmakat várják el – emelte ki.

A műsor hátralévő részében a vendégek nem mentek el szó nélkül az ellenzék, köztük a Momentum méltatlan viselkedése mellett, amelyekkel a nemzeti konzultáció eredményességét igyekeznek megtorpedózni. Lentulai Krisztián

a Momentum legutóbbi akciója kapcsán megjegyezte, hogy bár diákcsínyként akarják a ténykedésüket beállítani, valójában ezzel mélységesen felháborítják a konzervatív, jobboldali embereket.

De kitértek arra is, hogy Mohácson szeptember végén időközi önkormányzati választást tartanak, mivel feloszlatta magát a képviselő testület, és azt a hírt is alaposan körbejárták, hogy folytatódik az aláírásgyűjtés az európai kisebbségek jogaiért.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Publi Cafe: Az egész ellenzéki előválasztás egy kabaré

A Publi Cafe vendégei Ferencz Orsolya és Kohán Mátyás voltak. 2021. szeptember 09.

Publi Cafe: Nyilvánvalóan nem Karácsony Gergely irányít

M. Kovács Róbert műsorvezető vendégei a Publi Caféban Rákay Philip és Kiszelly Zoltán voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrisebb híreink

Éber figyelem, gyors segítség

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feletételezhető, hogy baj történt az idős nővel.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!