2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Publi Cafe

Publi Cafe: Az Index a trehányságát emelte ranggá az újságírásban

Szivárványkoalíciók vihar előtt, Gyurcsány vagyona, kampány az európai nemzeti kisebbségek jogaiért és nem csituló őrület Amerikában. Többek között ezeket a témákat járta körbe Trombitás Kristóf műsorvezető vendégeivel Lentulai Krisztiánnal és Kiszelly Zoltánnal a Hír TV Publi Cafe című műsorában.

  • Publi Cafe: Az Index a trehányságát emelte ranggá az újságírásban

A műsor első témája előtt Apáti Bence legújabb video bejegyzését is lejátszották. A vlogban az Index körüli műbalhé legújabb történéseit járta körbe a Magyar Nemzet főmunkatársa, a Hír TV műsorainak visszatérő vendége és házigazdája, kihegyezve arra, hogy olyan hangok is szárnyra keltek, amelyek a főszerkesztő, Dull Szabolcs lemondását követelik.

Lentulai Krisztián arra hívta fel a figyelmet, hogy elindult egy érdekes folyamat az ellenzéki oldalon, el kezdték marni egymást az ottani szereplők. A Karc FM főszerkesztő-helyettese elmondta, hogy komoly munkatársi mozgásokra számít az Index esetében, és hosszú idő lesz az, mire a megújult arculattal elő tudnak majd rukkolni, és kíváncsi arra, hogy a távozók melyik ellenzéki médiumba fognak beejtőernyőzni.

Kiszelly Zoltán politológus az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogy ő nem ejtőernyőzésre, hanem fúzióra számít, mivel a piac ennyi ellenzéki médiumot nem képes eltartani. A politológus arra is kitért, hogy bár a baloldal és a hozzájuk tartozó sajtóorgánumok előszeretettel propagandistázzák a kormányközeli médiumokat, ők sem különbek, hiszen mikor Simicska köreihez tartoztak, ők ráadásul egy oligarchát szolgáltak ki.

Kiszelly szerint

az Index most azért került ebbe a furcsa helyzetbe, mert nem képes kilépni abból a modellből, amelyben 20 éve működik, és nem tud egy olyan ernyőszervezetté válni, amibe különböző szerzők és orgánumok küldhetnek be tartalmakat

– hangsúlyozta.

Lentulai Krisztián mindehhez azt fűzte hozzá, hogy az Index a trehányságot emelte ranggá az újságíráson belül, igaz ez a helyesírásra, a stilisztikára vagy az utánajárás nélkül kidobott tartalmakra is. Az olvasóik velük együtt nőttek fel, így szocializálódtak, és ezeket a minőséginek nem mondható tartalmakat várják el – emelte ki.

A műsor hátralévő részében a vendégek nem mentek el szó nélkül az ellenzék, köztük a Momentum méltatlan viselkedése mellett, amelyekkel a nemzeti konzultáció eredményességét igyekeznek megtorpedózni. Lentulai Krisztián

a Momentum legutóbbi akciója kapcsán megjegyezte, hogy bár diákcsínyként akarják a ténykedésüket beállítani, valójában ezzel mélységesen felháborítják a konzervatív, jobboldali embereket.

De kitértek arra is, hogy Mohácson szeptember végén időközi önkormányzati választást tartanak, mivel feloszlatta magát a képviselő testület, és azt a hírt is alaposan körbejárták, hogy folytatódik az aláírásgyűjtés az európai kisebbségek jogaiért.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!