2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Publi Cafe

Publi Cafe: Áriázásba kezdett a liberális kórus

A Hír TV rendkívüli magazin műsorában a Publi Cafe-ban ezen a héten Trombitás Kristóf műsorvezető Szarvas Szilveszterrel, G. Fodor Gáborral és Bayer Zsolttal alaposan körbejárta az európai politikát és sajtót, amely a járványügyi intézkedések miatt ismét a magyar kormányt támadja, de Karácsony Gergely itthoni intézkedései is szóba kerültek.

  • Publi Cafe: Áriázásba kezdett a liberális kórus

Szinte rögtön a koronavírus-törvény elfogadása után nemzetközi össztűz zúdult a kormányra. Mind az európai politikai elit, mind a sajtó támadást indított a magyar kormány ellen – vezette fel a témát a műsorvezető. Felidézte, hogy a dán konzervatív néppárt elnöke és az európai delegáció vezetője kezdeményezte a Fidesz kizárását az Európai Néppártból. Donald Tusk pedig indulatosan válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök március 27-én kelt levelére, pedig a magyar kormányfő csak arra hívta fel az EPP tagpártjainak figyelmét, hogy ezekben a vészterhes időkben a valódi veszéllyel kell foglalkozni, nem ez a széthúzás ideje.

Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese az elhangzottakra azt reagálta, hogy nem is tudja, sírjon-e vagy nevessen a liberális kórus legújabb áriázásán. Kiemelte, hogy az egyik leghangosabb kritikussal, a dán konzervatív néppárttal kapcsolatban benne több kérdés is kavarog, mind az ideológiájukat, mind a tevékenységüket illetően. Mint kiderült a szóban forgó párt a 750 fős Európai Parlamentbe egyetlen egy főt delegál, és ennek ellenére oktatja ki a magyar kormányt a demokráciáról. 

G. Fodor Gábor szerint felült a halott, hiszen a brüsszeli európai elit eddig tetszhalott állapotban volt.

A migránskrízishez hasonlóan a járvánnyal szemben sem tudtak mit kitalálni, és elkéstek a válságot csillapító intézkedésekkel is

– hangsúlyozta a Századvég igazgatója.

De működött közöttük az összekacsintás, ismét támadni kezdték Orbán Viktort és kormányát, és felcsendültek ugyanazok a szólamok, amelyeket lassan már tíz éve mindenki jól ismer – tette hozzá. A politológus beszélt arról is, hogy Tusk kijelentései miatt méltatlanná vált a tisztségére.

Bayer Zsolt publicista a történteket a pillangóhatás elve után Soros-hatásként emlegette.

A legújabb támadási hullámot vérlázítónak titulálta, elkövetőit Bernie Sanders-től Donald Tusk-on át a Helsinki Bizottságig pedig kártékony gazembereknek nevezte.

A műsor második felében arról is szót ejtettek a vendégek, hogy miért is nem ruházza fel teljhatalommal a hétfőn elfogadott törvény az Orbán-kormányt, de Karácsony Gergely "hathatós" intézkedései is szóba kerültek.

Teljes adás:

Hír TV

 

 

További epizódok

Publi Cafe: Az egész ellenzéki előválasztás egy kabaré

Publi Cafe: Az egész ellenzéki előválasztás egy kabaré

A Publi Cafe vendégei Ferencz Orsolya és Kohán Mátyás voltak. 2021. szeptember 09.
Publi Cafe: Nyilvánvalóan nem Karácsony Gergely irányít

Publi Cafe: Nyilvánvalóan nem Karácsony Gergely irányít

M. Kovács Róbert műsorvezető vendégei a Publi Caféban Rákay Philip és Kiszelly Zoltán voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!