2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Publi Cafe

Publi Cafe: A kirúgott főszerkesztő napi szinten be volt kötve a DK-hoz

A kormánnyal szimpatizáló újságíróknak folyamatosan azzal a baloldali meggyőződéssel kell szembesülniük, hogy a jobboldalon nincs saját vélemény, nincs saját elhatározás, hanem kizárólag parancsot kell teljesíteni, miközben kaptunk egy világos bizonyítékot arra, hogy pont az Index nemrég kirúgott főszerkesztője volt az, aki napi szinten be volt kötve a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz – egyebek között erről beszélgetett Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese és Horváth Tamás, a 888 újságírója a Publi Cafe csütörtöki adásában Trombitás Kristóf műsorvezetése mentén.

  • Publi Cafe: A kirúgott főszerkesztő napi szinten be volt kötve a DK-hoz

Az Index számára az igazi objektivitás, hogy a főszerkesztő fél órákat beszélget Dobrev Klárával, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjével? Az Origo hozta nyilvánosságra, hogy az Index kirúgott főszerkesztője, Dull Szabolcs rendszeresen az Altus-t, Dobrev Klára cégét kereste. Lentulai Krisztián szerint vélhetően csak néhány ember tudott arról az Indexnél, hogy Dull Szabolcs rendszeresen egyeztetett magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. A Karc FM főszerkesztő-helyettese úgy fogalmazott, az ember nem tudja függetleníteni magát attól, hogy az elmúlt években a kormánnyal szimpatizáló sajtó milyen „savazást” kapott az Indextől, vagy az Indexszel hasonló filozófiát valló portáloktól.

Amikor azt mondják, hogy az utolsó bástya szűnik meg az Indexszel a sajtószabadság védelmezői közül, akkor vajon ez, hogy érinti a 444-et, a Mércét vagy azokat a portálokat, amelyek egyébként most tervezhetnek arra, hogy olvasókat halásszanak?

– tette fel a kérdést.

Lentulai Krisztián leszögezte, a kormánnyal szimpatizáló újságírók nem úgy dolgoznak, ahogy lefesti őket a baloldali újságírószakma, nem úgy dolgoznak, hogy bekopog Rogán Antal a szerkesztőségbe és tollba mond, hanem igenis meggyőződésből.

Horváth Tamás, a 888 újságírója szerint olyan, hogy függetlenség nem létezik, hiszen az már akkor megszűnik, amikor az embernek vannak saját gondolatai, van saját világnézete.

Ha a baloldali újságírók magukban tisztáznák, hogy nincs független sajtó, akkor sokkal őszintébb cikkek születnének és az olvasóikat sem vernék át

– tanácsolta Horváth Tamás

Egyetértve a 888 újságírójának szavaival Lentulai Krisztián a gondolatsort kiegészítve elmondta, az, hogy nincs független sajtó köszönhető a 40 év kommunizmusnak is, mert nem tudott kialakulni a sajtó tulajdonosi kultúrája, ugyanakkor - folytatta - azt viszont ki kell nyilatkoznunk, hogy Magyarországon sajtószabadság van.

Teljes adás: 

HírTV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!