2021. február 26.,
péntek, Edina napja

Publi Cafe: A Jobbikra jut a vásári komédiás szerepe

Hír TV

2020. október 21., szerda 20:55

Jakab Péter újra felöltötte bohócjelmezét a Parlamentben, a momentumosok külföldi kiképzésről beszél egy Hollandiában élő magyar professzor, a demokraták elnökjelöltje, Joe Biden hazánkat szidalmazza, miközben korrupciógyanús ügyeivel nem tud elszámolni, és hamarosan 1956 hőseire emlékszik az ország. Többek között ezekről a témákról beszélgetett Trombitás Kristóf vendégeivel, Rákay Philippel és Kiszelly Zoltánnal a Hír TV Publi Cafe című műsorában.

Az első téma felvezetéseként levetítették Apáti Bence legfrissebb videóbejegyzését, amelyben Jakab Péter hétfői, kínosra sikeredett parlamenti performanszáról fejtette ki a véleményét.

A bejátszást követően Trombitás Kristóf azt a kérdést tette fel vendégeinek, hogy nem tartják-e kicsit ellentmondásosnak, hogy miközben Jakab Péter a krumpliszsákkal a kezében eljátszotta a „tökös gyereket”, Kövér László egy mozzanata miatt képes volt „parlamenti erőszakot” emlegetni. Mindez úgy történt, hogy egy héttel korábban a borsodi időközin történt vereség után a Jobbik elnöke be sem ment a Parlamentbe.

Rákay Philip a történtek kapcsán elmondta, hogy véleménye szerint

Jakab egy „verbális izomagyú egy krumplibogár szintjén vegetálva”, majd megjegyezte, hogy valahol sajnálja is, hiszen a Jobbik elnökének most a szerencsi fiaskó után nagyon kell tepernie, hogy Gyurcsány és Dobrev kegyeibe visszakapaszkodjon.

A kommunikációs- és médiaszakember Jakab primitív akciója kapcsán felhívta arra a figyelmet, hogy hajdanán Steindl Imre a magyar politikai szentélyének álmodta meg a Parlamentet, és nem a kerületi kofa szónokverseny piacterének. De Rákay Philip amellett sem tudott elmenni szó nélkül, hogy ugyancsak a héten Varju László, DK-s képviselő pedig rablógyilkosnak nevezte a miniszterelnököt. Ez a színvonal a producer szerint az internet sötét trolljaival vetekszik, akikkel az ellenzéki képviselők bátran helyet cserélhetnének.

Trombitás Kristóf ezt követően azt a megjegyzést tette, hogy

a Gyurcsány által bekebelezett pártok közül a vásári komédiás szerepe a Jobbikra jutott.

Kiszelly Zoltán politológus az elhangzottakra azt reagálta, hogy „nagy verseny zajlik a homokozóban”, ami abból is fakad, hogy az ellenzéki pártoknak nincs szavazójuk, és mivel nem nyertek keresik a bűnbakot, és Gyurcsány Ferenc van olyan machiavellista, hogy azt mondja, hogy szövetségesei osztozzanak azon a pár mandátumon, és küzdjenek meg érte. A politológus arra is rámutatott, hogy

Jakabnak közben a politikai elmúlással is küzdenie kell, hiszen a pártja rövid idő alatt 20 százalékról 10 százalék alá bukott, és az sem lenne meglepő, hogy a 2022-es országgyűlési választásra ez a szám épp csak az 5 százalékot súrolná. De ennek az elmúlásnak a veszélye a többi mikropártot is fenyegeti

– húzta alá Kiszelly Zoltán.

A műsor második felében körüljárták azt a témát, hogy Hollandiában képezhették ki a momentumosokat, de érintették az amerikai elnökválasztási kampányhajrá eseményeit is.

Teljes adás:

Hír TV

x
Rendkívüli hír