2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Társasház – közös ház, vagy egyéni bukta?

Hír TV

2019. április 27., szombat 21:00

A mai Panaszkönyvet egy tipikusan olyan esettel kezdjük, amiről mindenki azt gondolja, hogy vele ez soha nem történhet meg. De higgyék el, bárki életében adódhat olyan helyzet, amikor inkább hiszünk a társunknak, mint a saját megérzésünknek - általában ilyenkor követjük el a legnagyobb baklövést. Pontosan ezt tette következő történetünk főszereplője is, aki így egy több lakásos társasházat bukott el.

Életveszély – a sofőrök negyven százaléka szokott vezetés közben mobilozni. Tényleg létezik olyan üzenet, ami nem várhat?

Van olyan üzenet, ami fontosabb a testi épségünknél vagy az életünknél? A statisztikák szerint sajnos igen: csak az Egyesült Államokban évente mintegy félmillió ember sérül vagy hal meg a vezetés közbeni mobilhasználat miatt. Talán kevesen tudják, de ha menet közben a volán mögött SMS-ezünk vagy csetelünk, hatszor nagyobb esélyünk van a balesetre, mint ha ittasan ülnénk autóba. A vezetés közbeni mobilhasználat visszaszorításáért indított kampányt az ORFK is.

Átverés – Ismert márka, nagy internetes leárazás. Nem minden eredeti ami úgy néz ki, avagy egy harmincezer forintos kínai széldzseki története.

Egyre többen és egyre többet vásárolunk az interneten, és ez teljesen érthető is. Kényelmes, gyors, általában házhoz hozzák a kiválasztott terméket, és még vissza is küldhetjük ha nem tetszik. Persze csak akkor, ha van hova. Mert ha óvatlanok voltunk, akkor ugrik a pénz, és megtarthatjuk a silány árut.

Szomszédok- Közös gépkocsifelhajtónak túros a háta? Az igazság és a jog érvényesítésének rögös útja.

Biztosan sokan jártak már úgy, hogy a szomszédjuk, vagy annak vendégei rendszeresen elfoglalták a közös gépkocsifelhajtót. Mit lehet tenni ilyen esetben? És mi van akkor, ha a helyzet egyre csak romlik, miközben akár békés, akár hivatalos megegyezés is születhetne? Mint azt hamarosan látni fogják, jogot sem könnyű szolgáltatni ilyen esetben, nemhogy igazságot.

Hír TV