2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Panaszkönyv

Panaszkönyv: Üdülés vagy bosszankodás?

Üdülési joggal viszonylag sokan rendelkeznek hazánkban, így előfordul, hogy valaki különböző okokból ki szeretne lépni a szerződéséből. Ez azonban nem is olyan egyszerű.

  • Panaszkönyv: Üdülés vagy bosszankodás?

Az üdülési jogra vonatkozó szerződés általában határozott időre szól, így annak lejárta előtt nem mondható fel. Ezért gyakran fordul elő, hogy az érintett az üdülési jogát el akarja adni más személynek. Csak az nem mindegy, hogy kinek és milyen feltételekkel.

Gondtalan nyaralás, és garantált kikapcsolódás 99 éven át. Évente egy alkalommal, ugyanott, vagy máshol, potom pénzért. Röviden ez a lényege az üdülési jog intézményének, ami már néhány évtizede jelen van kis hazánkban. Sokan éltek és élnek mind a mai napig a lehetőséggel. Kinek Bécsben, kinek Hévizen, de olyan is akad, akinek az osztrák Alpokban van apartmanja. Pontosabban csak joga ahhoz, hogy minden évben néhány napra az övé legyen. Ehhez nem kell mást tennie, csak kifizetni egy egyszeri összeget - ami lehet akár több millió forint is, és évente utalni a fenntartási díjat, mert valamiből ki kell fizetni a kertészt, a portást, vagy az elromlott csaptelepet. És sokan csak évek múlva jönnek rá, nem is biztos, hogy jó ötlet volt annak idején megvenni azt a bizonyos üdülési jogot, és megpróbálnak túladni rajta. Ekkor jön a második, a végzetes csapás. Vagyis az igazi kifosztás.

Legalábbis ezt olvashattuk egyik nézőnk szerkesztőségbe eljuttatott leveléből. Egy tatabányai házaspár osztrák üdülési jogát szerette volna készpénzzé tenni, nem sikerült nekik. Olyannyira nem, hogy újabb 250.000 forinttól szabadította meg őket – egy erre specializálódott cég.

A műsorban szó volt arról is, hogy “Az egészséges életmód drága”. De ez az állítás nem feltétlenül igaz. A legtöbben ugyanis kényelemből nem mernek, vagy inkább nem akarnak váltani. A Panaszkönyv összeállításából kiderül: egy átlagos ember egészségtudatos táplálkozásához nem kell a családi aranytartalékokat mozgósítani.

Teljes műsor:

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!