2023. 02. 05. Vasárnap Ágota, Ingrid napja
Jelenleg a TV-ben:

Gyurcsány Ferenc évnyitó beszéde

Következik:

Híradó 15:00

Panaszkönyv

Panaszkönyv: Még mindig a házias ízek tarolnak a melegszendvicskrémek között

2021 első Panaszkönyvében beszámoltak a kispesti hajléktalan ügyről: mit tehetnek a kétségbeesett lakók a hívatlan vendégekkel. De utánajártak annak is, mikor és milyen feltételekkel kaphatjuk vissza a pénzünket, ha a befizetett utazásunk a koronavírus-járvány miatt hiúsul meg. Végül pedig a melegszendvicskrémeket is megversenyeztették.

  • Panaszkönyv: Még mindig a házias ízek tarolnak a melegszendvicskrémek között

Ezen a héten a Panaszkönyv szókimondó szakértői arra igyekeztek választ adni, hogy melyik konzerves melegszendvicskrémet érdemes leemelni a polcról, hogyha egy gyors vacsorát szeretnénk összedobni.

Csíki Sándor gasztronómiai szakíró a teszt előtt arról beszélt, hogy a „gyorsulás” már évszázadokkal korábban, a szendvics elterjedésével megjelent. A szendvicset egy szenvedélyes kártyajátékos nemesnek köszönheti a világ, aki arra kérte a szolgálóit, hogy két kenyér közzé tegyenek neki különböző finomságokat és azt szolgálják fel. Így nem kellett megszakítania a játszmát, nem lett koszos a keze és nem utolsó sorban éhes sem maradt – hangzott el.

Majd ugrottunk egy nagyot az időben, és kiderült, hogy bár a szendvicsek tárháza kimeríthetetlen, a melegszendvicskrém konzervek felhozatala eléggé megcsappant, mintha ez egy „kihalófélben lévő műfaj” lenne.

A teszt során a résztvevők többek között gombás, pizzás, hamburgeres, provence-i és magyaros krémeket is megkóstoltak. Csíki Sándor ezt követően a gyártóknak azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy merjenek bátrabban fűszerezni. A fogyasztókat pedig egy kis kreativitásra kérte, hiszen alig 20 perc időbefektetéssel odahaza kész hozzávalókból is össze tudunk hozni egy szendvicskrémet, amely jó szolgálatot tud tenni a téli estéken, hogyha nincs kedvünk a tűzhely mellett álldogálni, de ennénk valami finomat.

Teljes adás:

Hír TV

 

További epizódok

Panaszkönyv: Teszteltük a fröccsöket

Panaszkönyv: Teszteltük a fröccsöket

A Panaszkönyv szigorú szakértői megkóstolták a boltokban kapható Irsai Olivér borokat és tesztelték a fröccsöket. 2021. július 10.
Panaszkönyv: Hibabejelentés miatt került bajba!

Panaszkönyv: Hibabejelentés miatt került bajba!

120 ezer forintot követel a szolgáltató attól a leányvári férfitól, aki jelezte, hogy áll a villanyórája. Többek között erről is szó volt a Panaszkönyvben. 2021. július 03.
Panaszkönyv: Mindent a naptejekről

Panaszkönyv: Mindent a naptejekről

Mit tanácsolnak a bőrgyógyászok, és mit talál a krémekben a vegyianyag szakértő? 2021. június 26.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!