Ezen a héten a Panaszkönyv szókimondó szakértői arra igyekeztek választ adni, hogy melyik konzerves melegszendvicskrémet érdemes leemelni a polcról, hogyha egy gyors vacsorát szeretnénk összedobni.
Csíki Sándor gasztronómiai szakíró a teszt előtt arról beszélt, hogy a „gyorsulás” már évszázadokkal korábban, a szendvics elterjedésével megjelent. A szendvicset egy szenvedélyes kártyajátékos nemesnek köszönheti a világ, aki arra kérte a szolgálóit, hogy két kenyér közzé tegyenek neki különböző finomságokat és azt szolgálják fel. Így nem kellett megszakítania a játszmát, nem lett koszos a keze és nem utolsó sorban éhes sem maradt – hangzott el.
Majd ugrottunk egy nagyot az időben, és kiderült, hogy bár a szendvicsek tárháza kimeríthetetlen, a melegszendvicskrém konzervek felhozatala eléggé megcsappant, mintha ez egy „kihalófélben lévő műfaj” lenne.
A teszt során a résztvevők többek között gombás, pizzás, hamburgeres, provence-i és magyaros krémeket is megkóstoltak. Csíki Sándor ezt követően a gyártóknak azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy merjenek bátrabban fűszerezni. A fogyasztókat pedig egy kis kreativitásra kérte, hiszen alig 20 perc időbefektetéssel odahaza kész hozzávalókból is össze tudunk hozni egy szendvicskrémet, amely jó szolgálatot tud tenni a téli estéken, hogyha nincs kedvünk a tűzhely mellett álldogálni, de ennénk valami finomat.
Teljes adás:
Hír TV