2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Közelünkben a Kelet

Következik:

Híradó 11:55

Panaszkönyv

Panaszkönyv: Még mindig a házias ízek tarolnak a melegszendvicskrémek között

2021 első Panaszkönyvében beszámoltak a kispesti hajléktalan ügyről: mit tehetnek a kétségbeesett lakók a hívatlan vendégekkel. De utánajártak annak is, mikor és milyen feltételekkel kaphatjuk vissza a pénzünket, ha a befizetett utazásunk a koronavírus-járvány miatt hiúsul meg. Végül pedig a melegszendvicskrémeket is megversenyeztették.

  • Panaszkönyv: Még mindig a házias ízek tarolnak a melegszendvicskrémek között

Ezen a héten a Panaszkönyv szókimondó szakértői arra igyekeztek választ adni, hogy melyik konzerves melegszendvicskrémet érdemes leemelni a polcról, hogyha egy gyors vacsorát szeretnénk összedobni.

Csíki Sándor gasztronómiai szakíró a teszt előtt arról beszélt, hogy a „gyorsulás” már évszázadokkal korábban, a szendvics elterjedésével megjelent. A szendvicset egy szenvedélyes kártyajátékos nemesnek köszönheti a világ, aki arra kérte a szolgálóit, hogy két kenyér közzé tegyenek neki különböző finomságokat és azt szolgálják fel. Így nem kellett megszakítania a játszmát, nem lett koszos a keze és nem utolsó sorban éhes sem maradt – hangzott el.

Majd ugrottunk egy nagyot az időben, és kiderült, hogy bár a szendvicsek tárháza kimeríthetetlen, a melegszendvicskrém konzervek felhozatala eléggé megcsappant, mintha ez egy „kihalófélben lévő műfaj” lenne.

A teszt során a résztvevők többek között gombás, pizzás, hamburgeres, provence-i és magyaros krémeket is megkóstoltak. Csíki Sándor ezt követően a gyártóknak azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy merjenek bátrabban fűszerezni. A fogyasztókat pedig egy kis kreativitásra kérte, hiszen alig 20 perc időbefektetéssel odahaza kész hozzávalókból is össze tudunk hozni egy szendvicskrémet, amely jó szolgálatot tud tenni a téli estéken, hogyha nincs kedvünk a tűzhely mellett álldogálni, de ennénk valami finomat.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!