2020. március 31.,
kedd, Árpád napja

Panaszkönyv: Előre elkészített vagy általunk összeválogatott mikuláscsomag?

Hír TV

2019. november 30., szombat 21:00

Fogyasztóvédelmi műsorunkban a mikuláscsomagokról és néhány vegyszerről is szó volt. Emellett egy nehéz helyzetben lévő család életébe is bepillanthattak.

Ma már nagyon messze vagyunk attól, hogy a Mikulás a gyerekek csizmácskáiba diót, almát vagy mogyorót tegyen - ezek helyét átvették a különféle édességek. De vajon mit tartalmaznak az előre elkészített tasakok, érdemes-e időt spórolni velük, vagy inkább rakjuk össze mi magunk a mikuláscsomagokat? Döntsék el Önök, mi egy kicsit segítünk a következő összeállítással.

Néhány hete különböző helyeken vásárolt zöldségeket vizsgáltattunk be a Bálint Analitika laboratóriumában. A kistermelői piacon vett szőlőn 12 féle vegyszert találtak, a répában DDT-t mutattak ki, a piaccsarnoki káposztán pedig a megengedettnél nyolcszor több gyomirtó volt. Most annak jártunk utána, hogy mit kell tudni ezekről a vegyszerekről és hogyan vélekednek a talált mennyiségekről a szakértők.

Kilátástalan és régóta megoldatlan helyzete miatt fordult hozzánk egy önkormányzati lakásban élő család. A fürdőszoba hónapok óta szinte használhatatlan volt a leázások miatt, a tulajdonos önkormányzat azonban nem döntött a helyzet kezeléséről. Riportunk talán segített felgyorsítani az esetet, amely talán mára már meg is oldódott.

Teljes adás:

Hír TV