2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Olimpia 2020

Tokió 2020 - A cselgáncsozó Tóth Krisztián negyeddöntős

Tóth Krisztián legyőzte japán riválisát és bejutott a legjobb nyolc közé a 90 kilogrammosok között szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

  • Tokió 2020 - A cselgáncsozó Tóth Krisztián negyeddöntős

Az MTK versenyzőjére - aki júniusban bronzérmet nyert a budapesti világbajnokságon - a menekültek csapatában szereplő Popole Misenga legyőzése után egy lényegesen erősebb ellenfél, Mukaj Sojcsiro várt. A japán dzsúdós legnagyobb sikere egy ezüstérem volt a két évvel ezelőtti, szintén Tokióban rendezett vb-n és eddigi egyetlen mérkőzésükön, a 2019-es budapesti GP-n nyert Tóth ellen.

A nyolcaddöntős összecsapás elején Tóth volt a kezdeményezőbb, próbálta saját stílusát ráerőltetni Mukajra, aki azonban jól hárított. Mindkét részről néhány dobásindítási kísérletet lehetett feljegyezni, ezek közül a legveszélyesebb a japáné volt, öt másodperccel a vége előtt, de pont nem járt érte. Így értékelhető akció és intés nélkül jutottak el az aranypontig tartó hosszabbításig.

A ráadásban előbb Tóth, majd Mukaj kapott intést, aki egy összekapaszkodás után mérgesen elhajította fejpántját, ez mutatta, hogy kezdi elveszteni a türelmét. Csaknem három perc telt már el, amikor a tatami szélén a japán dzsúdós rossz indítási kísérlete után Tóth a hátára döntötte őt, a bíró pedig videózás után megítélte az ippont.

"Ő indított, de félúton átvettem, megvolt a karkontroll, a videózás alatt éreztem, hogy meg fogják adni, legfeljebb azért voltam bizonytalan, mert Japánban vagyunk, de győzött az igazság. Benn vagyok a nyolc között, megyünk tovább" - nyilatkozott a 27 éves Tóth.

Megjegyezte, a bírók előbb is inthették volna ellenfelét, mert amikor lefogta a jobb kezét, azonnal levetődött a szőnyegre.

"Én azonban fejben nyugodt maradtam és csináltam tovább, amit az edzőmmel megbeszéltünk" - tette hozzá.

A negyeddöntőben Tóth a német Eduard Trippellel találkozik.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Az olasz jobboldal sem akar belépni a háborúba + videó

Egy olyan országért nem mennek háborúba, amely még csak nem is tagja a NATO-nak – ezt mondta a HírTV-nek a Liga szenátora. Az olasz pártok többsége is egyetért abban, hogy Ukrajna védelmében végre a békére kellene összpontosítani, ez az egyik témája az olaszországi G7 csúcsnak is, ami ma kezdődik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!