2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Olimpia 2020

Tokió 2020 - A cselgáncsozó Tóth Krisztián negyeddöntős

Tóth Krisztián legyőzte japán riválisát és bejutott a legjobb nyolc közé a 90 kilogrammosok között szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

Az MTK versenyzőjére - aki júniusban bronzérmet nyert a budapesti világbajnokságon - a menekültek csapatában szereplő Popole Misenga legyőzése után egy lényegesen erősebb ellenfél, Mukaj Sojcsiro várt. A japán dzsúdós legnagyobb sikere egy ezüstérem volt a két évvel ezelőtti, szintén Tokióban rendezett vb-n és eddigi egyetlen mérkőzésükön, a 2019-es budapesti GP-n nyert Tóth ellen.

A nyolcaddöntős összecsapás elején Tóth volt a kezdeményezőbb, próbálta saját stílusát ráerőltetni Mukajra, aki azonban jól hárított. Mindkét részről néhány dobásindítási kísérletet lehetett feljegyezni, ezek közül a legveszélyesebb a japáné volt, öt másodperccel a vége előtt, de pont nem járt érte. Így értékelhető akció és intés nélkül jutottak el az aranypontig tartó hosszabbításig.

A ráadásban előbb Tóth, majd Mukaj kapott intést, aki egy összekapaszkodás után mérgesen elhajította fejpántját, ez mutatta, hogy kezdi elveszteni a türelmét. Csaknem három perc telt már el, amikor a tatami szélén a japán dzsúdós rossz indítási kísérlete után Tóth a hátára döntötte őt, a bíró pedig videózás után megítélte az ippont.

"Ő indított, de félúton átvettem, megvolt a karkontroll, a videózás alatt éreztem, hogy meg fogják adni, legfeljebb azért voltam bizonytalan, mert Japánban vagyunk, de győzött az igazság. Benn vagyok a nyolc között, megyünk tovább" - nyilatkozott a 27 éves Tóth.

Megjegyezte, a bírók előbb is inthették volna ellenfelét, mert amikor lefogta a jobb kezét, azonnal levetődött a szőnyegre.

"Én azonban fejben nyugodt maradtam és csináltam tovább, amit az edzőmmel megbeszéltünk" - tette hozzá.

A negyeddöntőben Tóth a német Eduard Trippellel találkozik.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Paralimpia 2020: Bronzérmes a kajakos Varga Katalin

A kajakos Varga Katalin bronzérmet nyert K1 200 méteren a tokiói paralimpián. 2021. szeptember 04.

Tokió 2020 - Két magyar is bekerült a vízilabdatornák álomcsapatába

A férfiaknál Manhercz Krisztián, a nőknél pedig Parkes Rebecca került be a tokiói olimpiai vízilabdatornáinak álomcsapatába. Fotó: MTI/Illyés Tibor. 2021. augusztus 08.

Tokió 2020 - Érdekességek, rekordok a japán fővárosból

Egy doppingeset, huszonnégy világcsúcs és több mint 613 ezer koronavírusteszt - érdekességek, adatok, rekordok a július 23-án kezdődött és vasárnap véget ért tokiói olimpiáról. 2021. augusztus 08.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!