2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Olimpia 2020

A tokiói olimpia eddigi legnagyobb szenzációja!

Megszületett a tokiói olimpia eddigi legnagyobb szenzációja. A kétszeres olimpiai bajnok francia judós, Teddy Riner a negyeddöntőben vereséget szenvedett és ezzel a vigaszágra került, azaz legjobb esetben is csak bronzérmes lehet. Az olimpia előtt, ha volt olyan, hogy tuti aranyérem, akkor az a férfi cselgáncsozók szupernehézsúlyú küzdelmében elinduló, kétszeres olimpiai bajnok Teddy Rineré volt. Épeszű ember nem tudta elképzelni, hogy a francia szörnyeteget (ez az egyik beceneve) bárki is legyőzheti. Riner az első két meccsét nagyon magabiztosan nyerte meg az osztrák Stephan Hegyi és az izraeli Or Sasson ellen. Aztán jött a negyeddöntő. Már az is óriási meglepetés volt, hogy az orosz Tamerlan Basajev kihúzta Riner ellen a meccset és aranypontig menő küzdelemre késztette. A hosszabbításban Basajev egy váratlan mozdulattal földre vitte Rinert, majd hosszas videózás következett.

  • A tokiói olimpia eddigi legnagyobb szenzációja!

Az olimpia előtt, ha volt olyan, hogy tuti aranyérem, akkor az a férfi cselgáncsozók szupernehézsúlyú küzdelmében elinduló, kétszeres olimpiai bajnok Teddy Rineré volt. Épeszű ember nem tudta elképzelni, hogy a francia szörnyeteget (ez az egyik beceneve) bárki is legyőzheti.

Riner az első két meccsét nagyon magabiztosan nyerte meg az osztrák Stephan Hegyi és az izraeli Or Sasson ellen. Aztán jött a negyeddöntő. Már az is óriási meglepetés volt, hogy az orosz Tamerlan Basajev kihúzta Riner ellen a meccset és aranypontig menő küzdelemre késztette. A hosszabbításban Basajev egy váratlan mozdulattal földre vitte Rinert, majd hosszas videózás következett.

A bírók végül úgy döntöttek, hogy Basajev akciója szabályos volt, ezzel Riner kikapott waza-arival. A hegyomlásnyi francia óriás nem is akarta elhinni, hogy ez történt vele.

A francia sajtó sokkot kapott Riner veresége után. Nem csoda. Riner kétszeres olimpiai bajnokként érkezett Tokióba, tízszeres világbajnok. A sportág koronázott királya. A verhetetlen. Máig.

A cselgáncs történetében egyetlen olyan sportoló volt, aki három olimpiai aranyérmet nyert, ő a japán Nomura Tadahiro. Teddy Riner őt érhette volna utol Tokióban. Nem fogja. Riner a 2008-as pekingi olimpián kapott ki ezt megelőzően, ennek is már 13 éve.

Origo

Fotó: Xavier Laine/Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!