2019. november 13.,
szerda, Szilvia napja

Napról napra: Recep Tayyip Erdogan török elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök

Hír TV

2019. november 10., vasárnap 20:00

Napról napra című műsorunkban a hét belpolitikai eseményeinek kapcsán szó volt Recep Tayyip Erdogan török elnök Orbán Viktor miniszterelnökkel való budapesti találkozójáról, Karácsony Gergely intézkedéseiről, Lackner Csabáról, valamint Szijjártó Péter és Heiko Maas, a német külügyminiszter tárgyalásáról is.

Törökország stratégiai partnere Magyarországnak, nélküle nem lehet megállítani az Európa felé irányuló migrációt - jelentette ki Orbán Viktor, miután Recep Tayyip Erdogan török elnökkel tárgyalt. A miniszterelnök elmondta: elismerését fejezte ki Törökországnak, amely csak az idén eddig 350 ezer illegális határátlépőt tartóztatott fel.

Az ellenzéki pártok javaslatai alapján választotta ki a fővárosi cégek és bizottságok tagjait. Így reagált Karácsony Gergely arra, hogy Gyurcsány és Demszky embereit tette pozícióba. A Hír TV híradójának arra a kérdésére, hogy szerinte hány CT berendezés jönne ki a helyettesei miatt fellépő többletköltségekből, a főpolgármester azt válaszolta: szellemes megközelítés.

Igent mondott két stadionra, de nem kért a fővárosi szuperkórházból Karácsony Gergely. A kormányülés után a főpolgármester azt mondta: megtették az első lépést, hogy létrejöjjön egy konstruktív, partneri viszony a kabinet és a főváros között.

Kitiltaná a dízel autókat Budapestről Karácsony Gergely. Azok után, hogy a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén kihirdették a klímavészhelyzetet, a főpolgármester már a járműhasználat korlátozásáról beszél. Karácsony emellett a parkolóhelyekre is fákat ültetne. Az ellenzéki pártokat megosztja az elképzelés.

A szociális és lakásügyi bizottság tagja lett Kispesten Lackner Csaba annak ellenére, hogy a Hír TV birtokába jutott felvételen a politikus arról beszélt: hogyan kell kitenni a rászorulókat az önkormányzati lakásokból a kerületben. A testület összetételét az MSZP és a DK mellett a Momentum is megszavazta. A párt azonban ezt később azzal magyarázza, hogy nem a megbeszélt beterjesztés került a képviselők elé a csütörtöki alakuló ülésen.

Németország hazánk legfontosabb gazdasági partnere, és számos területen stratégiai szövetségese is – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter, miután tárgyalt Heiko Maas, német külügyminiszterrel. Szijjártó Péter a tárgyalást követően elmondta, a két ország több nagy horderejű kérdésben különböző állásponton van, ilyen például a migrációval szembeni fellépés. Ugyanakkor egyetértés van a hadiipar és a gazdaság területén, emellett az Európai Unió bővítésének és a migránsokat kibocsátó térségek fejlesztésének kérdésében is.

Teljes adás:

Hír TV