2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Napról napra: Magyarország nagyszerű embert jelölt az Európai Bizottságba

Hír TV

2019. szeptember 15., vasárnap 19:08

A hét legfontosabb belpolitikai eseményeivel várja önöket a Hír TV Napról napra című műsora, amelyben többek között szó lesz Trócsányi László biztosi jelöléséről, Karácsonyék adatkezelési botrányáról és a hét további aktuális politikai eseményeiről.

Orbán Viktor: Nagyszerű embert delegáltunk az Európai Bizottságba

Trócsányi László személyében Magyarország nagyszerű embert jelölt az Európai Bizottságba – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" című műsorában. A miniszterelnök szerint Trócsányi Lászlóval szemben kritikusai csupán azt vethetik fel, hogy az ő nézőpontjukból „rossz helyről jött, mert magyar”. Hozzátette: ezt az ellenvetést Magyarország nem fogadja el. A kormányfő kiemelte: a Visegrádi Négyek országai kiállnak az uniós bővítés mellett.

Orbán Viktor szerint: a magyar nemzeti érdekek szempontjából kedvező folyamatok zajlottak az elmúlt hónapokban a diplomáciában. A kormányfő az uniós bővítésről azt mondta: ha a közösség nem hezitált volna, és Macedónia, Montenegró és Szerbia már bent lenne az unióban, akkor az illegális migránsok 2015-ben nem jutottak volna el Németországig. Hozzátette: ezért a V4-ek miniszterelnökeivel csütörtökön egy közös nyilatkozatban álltak ki a bővítés mellett.

Trócsányi ellen kampányol a magyar ellenzék

A magyar ellenzék szinte azonnal ellen-kampányba kezdett, miután kedden hivatalosan is az Európai Bizottság bővítésért és szomszédság-politikáért felelős biztosi posztjára jelölték Trócsányi Lászlót. A Momentum, a DK és az MSZP politikusai kijelentették: nem fogják megszavazni a jelöltet a parlamentben. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott: a magyar ellenzék ahol tudja, támadja a magyar kormányt és nem állnak ki Magyarország érdekei mellett.

Magyarázkodnak Karácsonyék az adatkezelési botrányban

Azért posztolják büszkén az ellenőrzésről készült fotókat, mert meg akarják mutatni a választóknak, hogy dolgoznak - ezzel magyarázza Karácsony Gergely az elmúlt napokban nyilvánosságra került képeket, amelyek választási törvénytelenségekről tanúskod-hatnak. A baloldal főpolgármester-jelöltje arra a kérdésre, hogy hogyan ellenőrzik az aláírók személyi számát, ha nincs adatbázisuk, azt mondta: egy algoritmust használnak.

Az adatkezelési botrányban érintett Józsefváros, Erzsébetváros és legújabban Üllő esetében is vizsgálatot folytat az Adatvédelmi Hatóság. Péterfalvi Attila azt mondta: az ajánlóívek lemásolása, átírása, fotózása törvénytelen.

Hír TV