2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Napról napra: Kiszámíthatóan működik a védekezési rendszer

2020. augusztus 2., vasárnap 17:55

Heti belpolitikai összefoglaló a hét legfontosabb hazai vonatkozású eseményeiről.

A miniszterelnök szerint kiszámíthatóan működik a védekezési rendszer: Ha változtatna a kormány a járvány elleni védekezés szintjén, az olyan kockázatot jelentene, amelyet a kabinet nem akar vállalni – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Orbán Viktor hangsúlyozta: a védekezést továbbra is fent kell tartani. A miniszterelnök hozzátette: közel jár a kormány ahhoz, hogy teljesítse a vállalását és annyi munkahelyet teremtsen, amennyit a járvány tönkretett.

Maradnak a jelenlegi szabályok: Nem tarthatók meg az 500 fő feletti zenei rendezvények-erről döntött a kormány. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: nem változtat-nak a jelenleg hatályos járvány-ügyi intézkedéseken, mert bármilyen módosítás kockázatos lenne. Gulyás Gergely bejelentette: 5,3 milliárd forintos támogatást nyújtanak, a járvány miatt nehéz helyzetbe került zenész-szakmának. 

Elismerte Dobrev Klára, hogy egyeztetett az Index kirúgott főszerkesztőjével: Indexes korrupcióra utalt Bodolai László a Spirit FM-en. Az igazgatósági elnök elmondta: ő nem köt olyan szerződéseket haverokkal, hogy a fele visszajön, de az Indexen belül meg lehetett tenni, ha valaki nagyon akarta. Eközben Dobrev Klára azt szorgalmazza, hogy a baloldali önkormányzatoknak kellene pénzt fordítaniuk egy új sajtó-termékre, mivel szerinte csak így biztosított a függetlensége. A Fidesz kommunikációs igazgatója viszont emlékeztetett: épp a baloldal gyártja az álhíreket.

Letartóztatták Joób Mártont: Letartóztatták Joób Márton szegedi önkormányzati képviselőt. A 2018-ban az országgyűlési választásokon az MSZP színeiben indult politikust, bűnszervezetben elkövetett, több száz milliós ÁFA-csalás vádjával vették őrizetbe. A Botka Lászlót támogató Összefogás Szegedért Egyesület önkormányzati képviselője és társai után már régóta nyomozott NAV.

Eladósítja Egert a balliberális városvezetés: Másfél milliárd forint hitelt vesz fel Eger- erről döntött a város balliberális többségű képviselő testülete. A helyi Fidesz frakció-vezetője úgy fogalmazott: bár a polgármester azt mondja, hogy a hitel-keretet nem muszáj felhasználni, Gyurcsány Ferenc hasonló mondata után mégis az egész országot eladósították az IMF-hitellel.

Élő adásban szidták a fideszeseket: Tanulatlan, vidéki és idős - így jellemezte a Fidesz szavazóit élő adásban az Index-Momentum tüntetés szónoka a demonstráció előtt. Gulyás Balázs az ATV-ben azt is mondta: ez egy kétmilliós szavazóbázis. Ők állnak a Fidesz fókuszában, a fiatalokkal így nem is törődnek.

Teljes adás: 

HírTV