2020. november 23.,
hétfő, Kelemen, Klementina napja

Napról napra: Jelentősen emelkedhet az orvosok bére

Hír TV

2020. október 4., vasárnap 17:55

Radikális béremelés jöhet az orvosoknál. 2000 milliárd forintot hagy a kormány a családoknál és a vállalkozásoknál. Gajda Péter pedig elismerte, hogy ismeri a Lackner- ügy koronatanúját. Ezek voltak többek között a Hír TV Napról napra című műsorának a témái ezen a héten.

Jelentősen emelkedhet az orvosok bére

Az orvosi bérek megduplázásáról tárgyal a kormány - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője. A kamara a béremelés mellett a hálapénz betiltását és a büntető törvénykönyv ez irányú módosítását is szorgalmazta - mondta Híradónknak a MOK alelnöke. Álmos Péter hangsúlyozta: olyan bértáblára van szükség, melynek köszönhetően az orvosok elvándorlása jelentős mértékben lecsökken, vagy megszűnik. A Magyar Nemzet információi szerint a növelés mértéke százhúsz százalékos lehet.

Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell

A kormány 2000 milliárd forintot hagy a családoknál, illetve a vállalkozásoknál a hitelmoratórium meghosszabbításával - ezt mondta Orbán Viktor a TV2-nek adott interjújában. A miniszterelnök szerint a jövőben további gazdasági intézkedésekre lesz szükség, például meg kell emelni a közmunkások bérét is. A kormányfő azt mondta: működni fog az egészségügy és a gazdaság és így megmarad az esélye annak, hogy Magyarország megerősödve kerüljön ki a válságból.

Gajda Péter elismerte, hogy ismeri V. Ákost

Elismerte az Informátornak Kispest szocialista polgármestere, hogy ismeri V. Ákost. Azt a személyt, aki arcát vállalva beszélt a műsorban arról, hogy ő maga szem és fültanúja volt mindannak, ami a Lachner-féle hangfelvételeken hallható. A tavaly ősszel nyilvánosságra kerület felvételek alapján a kerület első embere maga is érintett lehet a korrupció gyanús ügyekben.

Teljes adás:

Hír TV