2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Napról napra: Az MSZP elnöke kezdeményezte Lackner Csaba kizárását

Hír TV

2019. október 27., vasárnap 19:03

A Hír TV Napról napra című műsorában az elmúlt hét legfontosabb politikai eseményeit tekintheti meg.

Orbán: Nekünk csak egy hazánk van

1956-ban szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában. Ezt mondta a miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából, a Zeneakadémián rendezett díszünnepségen. Orbán Viktor úgy fogalmazott: 1956. október 23-án a magyar nemzet ősi jussát követelte vissza: szabadon akart dönteni arról, miként éljen.

Megemlékezéseket tartottak az ellenzéki pártok is

Több megemlékezést is tartottak az 1956-os forradalom emléknapján az ellenzéki pártok Budapesten. Gyurcsány Ferenc hazafias ellenzék létrehozását sürgette, míg az MSZP, a Párbeszéd és az LMP a forradalom és az október 13-i önkormányzati választás között vont párhuzamot. A Jobbik megemlékezését a Betyársereg tagjai zavarták meg. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke pedig arról beszélt: a bolsevizmus napjainkban bal-liberalizmusként jelenik meg.

Megzavarták Orbán Viktor beszédét a Parlamentben

Megzavarta Orbán Viktor parlamenti felszólalását Hadházy Ákos független képviselő. A miniszterelnök az országgyűlés őszi ülésszakának első napján az elmúlt hónapok eseményeit értékelte, amikor az ellenzéki képviselő táblákat tartott a pulpitus elé. Kövér László házelnök arra szólította fel az ellenzéki képviselőket, hogy ne csináljanak cirkuszt az Országgyűlésből.

Hadházy trágár feliratot tartott fel az Országgyűlésben

Obszcén feliratú táblát is felmutatott az Országházban Hadházy Ákos. Az ellenzéki képviselő ezt megelőzően megpróbálta megzavarni a miniszterelnök napirend előtti felszólalását az üléstermi pulpitusnál. Az ellenzéki reakciókat követően a miniszterelnök válaszánál Hadházy a padsorok között folytatta akcióját.

Az MSZP elnöke kezdeményezte Lackner Csaba kizárását

A korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba kizárását kezdeményezte a pártból az MSZP elnöke. Tóth Bertalan közölte: lejárt a határidő. Kispest polgármestere szerint az nem ellentmondás, hogy hetekig nem ismerték fel Lacknert a nyilvánosságra került felvételeken, most mégis eltávolítják a pártból.

Karácsony nácinak nevezte Wass Albertet, majd visszakozott

Meggondolta magát Karácsony Gergely. A főpolgármester korábban egy interjúban nácinak nevezte Wass Albert erdélyi írót és költőt. Az ATV-ben viszont már azt mondta: bár megvan a véleménye Wass Albertről, nem kellett volna belemennie ebbe a vitába.

Hír TV