2020. április 6.,
hétfő, Vilmos, Bíborka napja

Napról napra: A hazáért való kiállás a jobboldalon erkölcsi parancs

Hír TV

2019. július 14., vasárnap 19:55

A hét legfontosabb belpolitikai eseményeinek összefoglalója: A hazánk támogatásával megválasztott új uniós vezetők ellenzik a bevándorlást; Elfogadta Magyarország jövő évi költségvetését az Országgyűlés; Felfüggesztette Demeter Márta mentelmi jogát a parlament.

A hazánk támogatásával megválasztott új uniós vezetők ellenzik a bevándorlást

Erős Európára van szükség, amely tiszteletben tartja a nemzeti érdekeket - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormánynak sikerült érvényt szereznie a magyar emberek akaratának, hogy olyan vezetőket válasszanak az unió élére, akik tisztelik a nemzeteket és ellenzik a bevándorlást. A kormányfő leszögezte: nem a migrációval kell megoldani Európa népesség-fogyásának a problémáját, hanem a családok támogatásával.

A miniszterelnök a magyar ellenzéki pártok legújabb brüsszeli akciója kapcsán leszögezte: a jobboldal nemzeti erő, a baloldal pedig internacionalista, ezért a hazáért való kiállás a jobboldalon erkölcsi parancs, a baloldalon pedig láthatóan nem.

Elfogadta Magyarország jövő évi költségvetését az Országgyűlés

Elfogadta Magyarország jövő évi költségvetését az Országgyűlés. Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta: ezzel a parlament támogatja a családok megerősítését, a gazdaság eredményeinek védelmét, a biztonság fenntartását, az adócsökkentést és a bérek további emelését. Az ellenzéki pártok viszont egységesen támadják a költségvetést.

Felfüggesztette Demeter Márta mentelmi jogát a parlament

Felfüggesztette Demeter Márta mentelmi jogát az Országgyűlés. Az eljárást Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Kövér László házelnöknél. Az LMP-s politikus azt mondta: ha eljárás lesz az ügyéből, akkor bíróság előtt kész megvédeni az igazát.

Teljes adás:

Hír TV