2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Napról napra

Napról napra: A gazdaság újraindítása következik a válság után

  • Napról napra: A gazdaság újraindítása következik a válság után

A VÁLSÁG UTÁN GAZDASÁGÉLÉNKÍTÉS JÖN

A gyermekes családok jövőre visszakaphatják a 2021-ben befizetett személyi jövedelem-adójukat, tekintettel a járvány-okozta nehéz időszakra - ezt a miniszterelnök jelentette be a Világgazdaság újraindításról szóló konferencián. A kedvezményt a gazdaság teljesítményéhez kötik, akkor lesz lehetőség a visszatérítésre, ha a GDP-növekedés eléri az 5 és fél százalékot.

Már a 12 és 16 év közöttiek oltását is engedélyezte a kormány, a kabinet szerint ez hozzájárul ahhoz, hogy minél több ember védett legyen. Akik viszont nem vették fel a vakcina második dózisát, el fogják veszíteni a védettségi igazolványukat.

A cél a 200 ezer forintos minimálbér elérése - erről is a miniszterelnök beszélt. Orbán Viktor arról számolt be, nem csak annyi munkahelyet kell létrehozni, amennyit a járvány tönkretett, hanem jóval többet, a cél a teljes foglalkoztatottság.

 

FOLYTATÓDOTT A SZÓCSATA A PARLAMENTBEN

Gyurcsány Ferenc polgárháború szításával vádolta meg a kormányt, és a vizit- illetve a kórházi napidíj mellett állt ki. Jakab Pétertől, a Jobbik elnökétől az elmúlt hetek botrányai után ezúttal viszont nem kellett elvenni a szót.

 

JÁTSZÓTÉRHEZ RAKTAK KI ÉRZÉKENYÍTŐ PLAKÁTOKAT TERÉZVÁROSBAN

Érzékenyítés a játszótéren. Homoszexuális és LMBTQ képekkel plakátolták tele Terézvárosban az egyik játszótér kerítését. A kiállítást pár napja Soproni Tamás momentumos polgármester nyitotta meg. A helyiek többsége felháborodott, szerintük az ilyen transzparensek nem játszótérre valók. A kerület vezetése nem akart nyilatkozni a HírTv-nek.

 

OKTATNIA ÉS PUBLIKÁLNIA IS KELLETT VOLNA ANGOLUL KARÁCSONY GERGELYNEK

Oktatnia és publikálnia is kellett volna angolul Karácsony Gergelynek - ezt erősítette meg a Budapesti Corvinus Egyetem a Magyar Nemzetnek. A válaszból kiderül, hogy a tanár-segédi munkakör betöltéséhez államilag elismert nyelvvizsga kellett volna, adjunktusként pedig -az akkori szabályok szerint- még oktatnia és publikálnia is kellett volna idegen nyelven. A téma azután merült fel, hogy a lap birtokába került egyetemi szabályzat szerint kiderült, hogy a főpolgármester nem felelt meg maradéktalanul, a Corvinuson betöltött pozíciók szakmai kritériumainak.

 

MAGYARUL ADOTT INTERJÚT EGY TÖRÖK SAJTÓORGÁNUMNAK KARÁCSONY GERGELY

Még tavaly év végén magyarul adott interjút egy török sajtó-orgánumnak a főpolgármester. A felvétel szerint Karácsony Gergely tolmács segítségével válaszolt az őt angolul kérdező újságírónak. A városvezető legutóbb hétfőn tartott egy háttér-beszélgetést, amelyen kizárólag külföldi médiumok vehettek részt.

 

KARÁCSONY GERGELY: AKINEK NEM TETSZIK A DUGÓ, MENJEN GYALOG

Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog - ezt üzente Karácsony Gergely a Budapesten autózóknak. A főváros útjain azután alakult ki káosz, miután lezárták a Lánchíd és Margit híd közötti útszakaszt.

 

ELMENEKÜLT A KÉRDÉSEK ELŐL A DK ELNÖKE ÉS NIEDERMÜLLER PÉTER

A magyar futball válogatottat, és annak szurkolóit bírálta Niedermüller Péter DK-s polgármester. A Gyurcsány-párti politikus arra reagált, hogy a magyar csapat tagjai nem térdeltek le a kedd esti mérkőzés kezdete előtt, amire a nézők a "szép volt fiúk" rigmussal reagáltak.

 

GYURCSÁNY FERENC SZIMPATIZÁNSAI LÖKDÖSŐDÉSSEL AKADÁLYOZTÁK A HÍR TV MUNKÁJÁT

Lökdösték a Hír TV stábját és a sajtó munkatársait Gyurcsány Ferenc szimpatizánsai a szentendrei utcafórumon. A DK elnöke a helyszínen arról beszélt: tiszteletben kell tartani embertársainkat, követői azonban nem fogadták meg a pártelnök tanácsát.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!