2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Napról napra

Napról napra: A baloldal kihúzta magát az összefogásból

Elszámolás: Orbán Viktor szerint hazánk sikeresen védekezett, de a baloldal kihúzta magát az összefogásból; Ellentét- Korábban kiváló szakembernek tartotta, most Kásler Miklós távozását sürgeti Gyurcsány Ferenc; Mandátum - Becstelennek nevezte Varga-Damm Andreát saját pártja, a Jobbik

  • Napról napra: A baloldal kihúzta magát az összefogásból

A veszély nem múlt el, ezért a készültséget fenn kell tartani - erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök szokásos rádióinterjújában. A kormányfő azt is mondta: azért döntöttek a különleges jogrend visszavonásáról, mert Magyarország rendkívül jól áll a járványkezelésben.

Könnyebben lehet Magyarországra jönni Ausztriából és Szlovákiából, a kormány pedig enyhített a koronavírus járvány miatt hozott intézkedéseken - jelentették be az operatív törzs tájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos pedig arról beszélt, hogy csökken az új, igazolt fertőzöttek száma.

Újabb hiányosságokat állapított meg a fővárosi kormányhivatal a Pesti úti idősotthonban. Közben az ott dolgozók arról beszéltek a Ripostnak, hogy egyiküknek betegen is dolgoznia kellett, mert kevesen voltak. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója szerint a fenntartóé a felelősség a Pesti úti idősotthonban történtekért.

Jövő kedden nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrend megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely hozzátette: a járvány elleni védekezés első szakasza sikerrel zárult, az időben meghozott intézkedéseknek köszönhetően. A politikus hozzátette: továbbra is várják a bocsánatkéréseket azoktól, akik a törvény miatt támadták az országot és a kormányt, eddig ugyanis ezt senki nem tette meg.

Nemcsak Magyarországra, hanem egész Európa biztonságára nézve is veszélyes döntést hoztak az Európai Bíróságon, mert Magyarország védi az unió határait is - hangsúlyozta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor kiemelte: a magyar szabályozás szerint ezentúl a kerítésen kívül kell majd várakozniuk a migránsoknak.

Kásler Miklós távozását sürgeti a DK elnöke. Gyurcsány Ferenc egy facebook bejegyzésében ezt a tárcavezető alkalmatlanságával indokolja. Gyurcsányt korábban többször is kezelte Kásler Miklós, akkor kitűnő szakembernek tartotta.

Varga-Damm Andrea a becstelenséget választotta. – így reagált közleményében a Jobbik arra, hogy a politikus nem adja vissza mandátumát. A párt országgyűlési képviselőjét azután szólították fel, hogy adja vissza parlamenti mandátumát, hogy bizalmi válság alakult ki vele szemben, egy jogszabály előzetes véleményeztetése miatt.

Teljes adás: 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!