2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László

Következik:

Híradó 12:05

Műsorajánló

Most még vannak érvei a kétkedőknek és a bizakodóknak is – Soroló

  • Most még vannak érvei a kétkedőknek és a bizakodóknak is – Soroló

Adás:
2018. augusztus 25., szombat 07.30.
2018. augusztus 26., vasárnap 03.30.
2018. augusztus 26., vasárnap 05.30.
2018. augusztus 28., kedd 03.00.
2018. augusztus 29., szerda 03.30.

Az Egri Borvidéken már napokon belül megkezdik a közép érésű kék szőlők szedését. Ez körülbelül három héttel korábban történik, mint a korábbi esztendőkben. Dula Bence örökös hegybíró és borász szerint a nagy kérdés, hogy az ilyen rövid tenyészidő, milyen minőségű borokat eredményez majd. Most még vannak érvei a kétkedőknek és a bizakodóknak is. A biztos választ közel egy esztendő múltán tudhatjuk majd meg, amikorra úgymond elkészülnek a 2018-as évjárat borai.

A tudományos közéletben és a mindennapi alkalmazás döntéshozói között is éles a vita, hogy a génszerkesztés a génmanipuláció egyik eleme, avagy egyszerűen csak „felgyorsított”, a precíziós gazdálkodás módszereit használó folyamat. Egy hónappal ezelőtti döntésével az Európai Unió bírósága kimondta: a GMO része a viszonylag új eljárás. Most érveket hallhatunk Hubai Imre biogazdálkodótól az uniós döntés mellett. A következő hetekben természetesen teret adunk majd a módszert támogató hazai tudósoknak és gazdálkodóknak is.

Egy hátrányos helyzetű hazai térségben is lehet nagy nemzetközi sikereket elérő termékeket készíteni. Erre példa Hava István és családja rétsági (Nógrád megye) vállalkozása. Alig több mint kétéves vállalkozói múlttal olyan sört főznek manufaktúrájukban, amellyel elnyerték a dublini sörbajnokság (nem hivatalos világbajnokság) legnagyobb díját.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Szalutált a szurkolók előtt a hosszabbításban szerzett gólja után Szoboszlai Dominik, aki eldöntötte a Sheffield United–Liverpool meccset szerda este a Premier League 15. fordulójában.
Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Szerda este Szoboszlai Dominik megszerezte második gólját a Premier League-ben. A magyar középpályás biztosította be az idegenbeli győzelmet a Sheffield United ellen, a Vörösök versenyben vannak a bajnoki címért.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
Szélesvásznú történelem - ajánló

Szélesvásznú történelem - ajánló

Szélesvásznú történelem címmel egyedülálló sorozatot indított útjára a HírTV, amelyben a rendszerváltás előtti évtizedek meghatározó, tévében mégis ritkán látható filmjei kerülnek hétről-hétre a képernyőre. A filmek levetítése előtt egy különleges magazinműsorban dolgozzák fel a szerkesztők az egyes alkotások hátterét, kulisszatitkait és eddig sosem látott-hallott részletek is kiderülnek. A sorozat műsorvezetője Bayer Zsolt.
Credo - ajánló

Credo - ajánló

Péntek délután 16 óra 5 perctől Credo. Világnézeti konfliktusok, elhallgatott jelenségek, védelemre szoruló értékek. Műsorvezető: Földi-Kovács Andrea.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!