2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Mozaik

Mozaik - Jótékonysági ételosztás lesz a Bakancsos Piacon

Beszélgetünk pezsgőfajtákról, meg borfajtákról, ugyanakkor gyakran elfeledkezünk arról, hogy vannak olyan emberek, akiknek például élelem sem jut az asztalra, nem hogy pezsgő vagy bor. Dömötör Ákossal és Pintér Péterrel beszélgettünk.

  • Mozaik - Jótékonysági ételosztás lesz a Bakancsos Piacon

Hozzád szól az első kérdésem Péter! Honnan alakult ez az egész, hogy minden egyes péntek, szombat, vasárnap, amikor nyitva van a piac és üzemel a büfé, akkor záráskor bizony nagyon sokan állnak ott sorba azokért az ételekért, amik nem fogytak el.

- Hát ez úgy alakult, hogy amikor másfél évvel ezelőtt átvettem a büfét, akkor voltak nyitott szemetesek, és amikor az emberek nem tudták megenni az ételt, akkor kidobták, és nagyon sok rászoruló ment utána és onnan evett, mindegyiket egyesével kértem meg, hogy ne egyen onnan, tessék sorban állni, és mindenkinek, aki éhes, adunk enni. Így kezdődött minden, aztán ami megmaradt mindig hétvégén, azokat ugye nem dobtuk ki mi sem, hanem lesütöttük a kész ételt is szépen lángost, kolbászt, és akkor kiraktuk, és egy elég sok ember jött érte.

- Mindez egyébként a XVII. kerületben történik ugye, mert hát jótékonysági akciók szerte a városban és szerte az országban meg világon vannak, de ez kifejezetten nálatok ott a Bakancsos piacon történik, és beszéltük adás előtt, hogy egyébként, ha nem kerülünk kapcsolatba veletek, vagy valamelyik kollégánk nem kerül kapcsolatba veletek, akkor én, tehát hogy nem tudtam, hogy létezik ilyen, hogy bakancsos piac.

- Igen, a Bakancsos piac lényegében ez egy 21 éve működő piac, de egy másfél évvel ezelőtt lett egy tulajdonos és üzemeltetés, váltás, és ezzel egyidejűleg próbáltunk, hát lényegében az elmúltat elfelejteni, és csak előre tekinteni. Így megreformáltuk mind az arculatot, mind egy új büfét alakítottunk ki a Péterékkel, és ez egy nagyon fontos dolog volt, hogy az emberek megismerjék, megismerjenek minket, megismerjék, amit lényegében képviselünk.

- És ez abszolút tör is fölfelé ez az egész gondolatmenet, és ez az egész projekt szerencsére. Péter, említettük, hogy minden péntek, szombat, vasárnap zárás után. Említsük meg december 23-át, amikor majd hát elfoglalt leszel. Négy hatalmas üstben készül a székelykáposzta, és a meggyes sütemény mellette ott lesz azért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!