2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Láncreakció

Láncreakció – Ukrán tisztviselő: néhány héten belül atomfegyvereket állíthatunk elő és bevethetjük azokat az orosz hadsereg ellen + videó

Atombombát állíthat elő Ukrajna, a Bild értesülései szerint. A BRICS nukleáris platformot hoz létre a szövetségen belül. Washington és Kanada is segíti az orosz olajtankerek feltartóztatását, miközben több uniós ország is növelte az orosz LNG-importot. Milyen Láncreakciót indítanak el ezek a folyamatok? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ műsorunk vendégeivel: Toldi Ottóval, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával és Mihálovics Zoltánnal, a Makronóm Intézet geopolitikai elemzőjével.

  • Láncreakció – Ukrán tisztviselő: néhány héten belül atomfegyvereket állíthatunk elő és bevethetjük azokat az orosz hadsereg ellen + videó

Ukrajna néhány héten belül atomfegyvereket állíthat elő és bevetheti azokat az orosz hadsereg ellen, ha Ukrajnát nem veszik fel a NATO-ba és Oroszország megkísérel egy újabb offenzívát Kijev ellen – mondta egy magas beosztású ukrán tisztviselő a német Bild beszámolója szerint. Az erről szóló mondatok hetekkel ezelőtt hangzottak el, a Bild közlése szerint azonban az ukrán elnök tegnapi felszólalása az Európai Tanácsban megerősíti az állítást.

Volodimir Zelenszkij az ukrán győzelmi terv ismertetésekor Brüsszelben arról beszélt: Donald Trumpnak már felvázolta, hogy Ukrajnának vagy atomfegyverek kellenek, hogy el tudja rettenteni Oroszországot a további támadásoktól, vagy pedig NATO-tagság.

A Bild által idézett, fegyverbeszerzés területén dolgozó ukrán tisztviselő konkrétan azt mondta az atombomba előállításáról, hogy: „Megvan az anyag, megvan a tudásunk. Ha megkapjuk a parancsot, akkor csak néhány hétbe telik, amíg elkészítjük az első bombát. A Nyugatnak „kevesebbet kellene gondolnia Oroszország vörös vonalaira és sokkal többet a mi vörös vonalainkra” - figyelmeztetett az ukrán tisztviselő. A Bild azt állítja, hogy Kijev készen áll egy ilyen forgatókönyvre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!