2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Napi aktuális 00:10

Láncreakció

Láncreakció - Svájci sajtó: 11 ezer sorköteles korú férfit akar visszaadni Ukrajnának Svájc + videó

Kis-Benedek József, biztonságpolitikai szakértő és Csizmadia Tamás jogász, elemző azt is megvitatta, hogy visszaküldené Svájc a hadköteles korú ukrán férfiakat Ukrajnába, miközben a globális békekonferenciát szervezi.

  • Láncreakció - Svájci sajtó: 11 ezer sorköteles korú férfit akar visszaadni Ukrajnának Svájc  + videó

Svájc 11 ezer sorköteles korú férfit akar visszaadni Ukrajnának, adta hírül a Neue Zürcher Zeitung. Megjegyzik, hogy a kérdést a parlamentben a Svájci Néppárt vezető alelnöke, Pascal Schmid fogja felvetni.

A politikus szerint az a tény, hogy Svájc az elmúlt két évben disszidenseket fogadott be, és adópénzekből támogatta őket, abszurditásba taszította a honvédelem státuszát.

Christian Wasserfallen, az FDP nemzeti tanácsosa, az Állami Politikai Bizottság tagja azt mondta: „Aki potenciálisan katonai szolgálatot kellene teljesítsen Ukrajnában, annak nincs jogos igénye a védelmi státuszra, mert ez elsősorban a nőket, gyerekeket célozza meg, és a védelemre szoruló időseket”.

A svájci politikus szerint Svájcnak segítenie kell Ukrajnát a katonai szolgálatra kötelezett férfiak esetleges hazaszállításában.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!