2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Láncreakció

Láncreakció: Putyin kemény válasszal fenyegette meg a háborús lázban égő Nyugatot + videó

Az orosz elnök kijelentette, hogy országa eljuttatja nagy hatótávolságú fegyvereit oda, ahonnan csapásokat lehet mérni az Ukrajnának fegyvert szállító országokra. Sajtóhírek szerint NATO-folyosókat hoznak létre Közép-Európán keresztül, hogy az amerikai csapatok gyorsan eljuthassanak az orosz határra. A Bundestag elnöke NATO-csapatokat vezényelne Ukrajnába akkor is, ha a német lakosság ezzel nem ért egyet. Milyen Láncreakciót indítanak el ezek a folyamatok? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ műsorunk vendégeivel: Stier Gáborral, a Moszkvatér.com főszerkesztőjével és Vukics Ferenc katonai szakértővel.

  • Láncreakció: Putyin kemény válasszal fenyegette meg a háborús lázban égő Nyugatot + videó

„Az Orosz Föderáció elleni csapások a nyugati országok részvételével a közvetlen háborújukat jelentik Oroszország ellen, Moszkva reagálni fog”

– mondta Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök leszögezte: Oroszország el tudja juttatni nagy hatótávolságú fegyvereit a világ olyan régióiba, ahonnan érzékeny csapásokat mérnek az Ukrajnának fegyvereket szállító országokra.

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint ezzel az Egyesült Államok és szövetségesei megízlelhetik az orosz fegyverek közvetlen hatását, a Kijevet ellátó országok érzékeny létesítményei pedig „pokoli tűzben” fognak égni.

Sajtóinformációk szerint a NATO terveket készít, hogy egy Oroszországgal való teljes körű konfliktus esetén amerikai csapatokat küldjön a frontvonalra Európában. Új „szárazföldi folyosókat” terveznek, hogy a katonákat és a páncélosokat gyorsan, helyi bürokratikus akadályok nélkül át lehessen szállítani Közép-Európán, lehetővé téve a NATO-erők azonnali csapását az Orosz Föderáció ellen.

A The Telegraph értesülései szerint az amerikai katonák öt európai kikötő egyikében szállnának partra, amelyek közül négy a nyugat-ukrajnai határhoz biztosítana hozzáférést, míg az ötödik Finnországon keresztül érné el az orosz határt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!